Expresoare cafea profesionale de la Alcor

Expresoare cafea cele mai bune metode de întreținere a acestora

Dacă ești un iubitor de cafea cu siguranță aveți expressoare cafea acasă pentru a-ți prepara cafeaua, cât mai repede posibil și vrei ca aparatul tău să nu se strice prea repede, pentru a putea să-ți savurezi băutura preferată în fiecare zi.

Numele de „Espressor” provine de la „rapid de pregătire”. Dimineața, poate nu ai chef să ieși din casă pentru a bea o cafea și atunci achiziționezi un Espressor de cafea pentru a-ți putea prepara cafea acasă într-un timp mult mai scurt.

Întreținerea unui aparat de cafea nu este grea. Însă, recurge la o atenție pe care trebuie să o acorzi în momentul curățării unor expresoare cafea pentru a putea funcționa, fără nicio problemă multe zile, luni, chiar ani.

Pentru o întreținere cât mai bună a expresorului de cafea este recomandat să citești instrucțiunile de întreținere a producătorului.

5 modalități pentru întreținerea corectă a unor expressoare cafea

  1. Filtrele trebuie înlocuite de 2 ori pe an sau după 200 de preparări de cafea. Este indicat ca o dată la 6 luni, filtrele să fie schimbate pentru ca gustul cafelei să nu-și piardă din calitate și pentru a nu strica aparatul.
  2. Dacă ai un rezervor cu apă în aparat, acesta trebuie curățat periodic pentru a împiedica formarea de bacterii sau alte contaminări în apă.
  3. Înainte să cureți aparatul de cafea, asigură-te că l-ai scos din priză și răcit. Urmărește instrucțiunile pe care le ai legate de aparat. Îndepărtezi resturile de cafea rămasă în aparat și îl cureți cu o cârpă. Poți folosi și o soluție specială pentru acest procedeu.
  4. Pentru a fi sigur că nu există riscul producerilor de bacterii în aparatul tău, ar trebui să fie dezinfectat măcar o dată pe lună. Există soluții de dezinfectare pentru prevenirea bacteriilor și poți citi și instrucțiunile cu care vine aparatul.
  5. O modalitate de prelungire a vieții a unor expressoare cafea este folosirea apei filtrate. Apa de la robinet poate scurta viața aparatului și se acumulează în aparat impurități și minerale nedorite.

Aparatul de cafea are nevoie de o curățare zilnică. Dacă tu bei în fiecare zi cafea, atunci este de așteptat să-l cureți după fiecare utilizare. Astfel, cafeaua să nu aibă un gust mai puțin plăcut.

Întreținerea aparatului de cafea împotriva depunerilor de calcar

  • Poți folosi filtrele cu rășini pentru prevenirea depuneri de calcar. Le montezi în rezervor, iar ele rețin calcarul. Depinde de volumul de apă care este indicat, ele trebuie schimbate o dată la 2 luni.
  • Pentru decalcifierea aparatului de cafea poți folosi soluții speciale. Operația de decalcifiere constă în îndepărtarea de calcar care se depune pe circuitul de apă.
  • Pentru aparatele de cafea manuale, decalcifierea lor se face manual. Poți să folosești o soluție pentru decalcifiere pe care o diluezi cu apă folosești un sfert din rezervor cu soluția preparată de tine. Pornești expresorul și torni o ceașcă de soluție prin el.
  • Repeți această operațiune din 15 în 15 minute până nu mai ai soluție. Expresorul poate să fie oprit în timp ce soluția acționează, deoarece, funcționează mai bine la temperaturi mici. După ce operațiunea este gata, clătește cu apă rezervorul.
  • Iar pentru cele automate există un program automat pentru decalcifiere. Tot ce trebuie să faci este să prepari soluția, să apeși butonul pentru ca programul să înceapă și să urmărești instrucțiunile din manual.

Pentru a putea preveni producerea de mucegai și calcar este bine să știi metodele de mai sus pentru ca tu să ai grijă de aparatul tău de cafea într-un mod benefic pentru el și pentru tine.

Mulți oameni nu își curăță aceste expressoare cafea ceea ce duce la o cafea care nu are gust bun sau la stricarea aparatului care trebuie să fie dus la reparat sau chiar înlocuit. Asigură-te că respecți instrucțiunile producătorului înainte.