Curățarea covoarelor cu fir lung sau shaggy acasă – Iată câțiva pași prin care te poți asigura că vei curăța în profunzime chiar și cele mai dificile covoare cu fir lung sau shaggy!

Curățarea covoarelor cu fir lung sau shaggy acasă – Iată câțiva pași prin care te poți asigura că vei curăța în profunzime chiar și cele mai dificile covoare cu fir lung sau shaggy!

Curățarea covoarelor cu fir lung sau shaggy poate fi extrem de dificilă, mai ales dacă a trecut prea mult timp de ultima dată când ai trecut prin acest proces. Având un aspect pufos și fiind destul de moi, aceste covoare sunt irezistibile, dar destul de pretențioase la întreținere.

         Din fericire, ai câțiva ași în mânecă atunci când vine vorba de curățarea în profunzime a acestor covoare chiar la tine acasă. În acest articol vei afla mai multe detalii despre pașii pe care trebuie să îi respecți pentru o întreținere ca la carte a covoarelor tale.

Iată câțiva pași prin care te poți asigura că vei curăța în profunzime chiar și cele mai dificile covoare cu fir lung sau shaggy:

  • Îndepărtarea părului

Cu un covor shaggy sau cu fir lung este imposibil să nu te lovești de problema părului strâns pe covor. Dacă ai și animale de companie, peria pentru îndepărtarea parului de pe covor este o achiziție necesară. Este important să utilizezi o perie cu peri moi, pentru a nu deteriora covorul. Cu toate acestea, în funcție de tipul de covor pe care îl ai, poți opta și pentru varianta periei cu peri mai tari, pe care o găsești în orice magazin pentru animale.

  • Folosește mătura pentru îndepărtarea prafului

Pentru a îndepărta praful și murdăria de la suprafața covorului, utilizează o perie sau o mătură. Este important ca acestea să fie cu peri moi, pentru a nu deteriora fibra covorului. Poți peria covorul în stare uscată, pentru a elimina o mare parte din praful acumulat, sau poți pulveriza covorul cu bicarbonat de sodiu chiar de la început.

  • Utilizarea bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o soluție naturală și eficientă pentru a elimina mirosurile neplăcute de pe covorul tău cu fir lung. Poți amesteca bicarbonat cu puțină apă și zeamă de lămâie, iar după ce pulverizezi această soluție pe covor, lasă-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat și pentru a îndepărta petele proaspete de pe covor, dar nu reprezintă o soluție extrem de eficientă atunci când vine vorba de pete uscate și persistente.

  • Soluția de amoniac pentru îndepărtarea petelor dificile

Amoniacul poate fi utilizat pentru a îndepărta petele ceva mai încăpățânate de pe covor. Pentru a face o soluție de curățare cu amoniac, amestecă o lingură de amoniac cu două căni de apă caldă și aplică soluția pe pete cu ajutorul unei cârpe curate și moi. Este important să nu utilizezi amoniacul pe covoarele din lână sau alte fibre delicate și să folosești mănuși!

  • Utilizarea unui aspirator puternic

Un aspirator puternic este esențial în procesul de curățare a covoarelor cu fir lung. Este recomandat să aspiri covoarele de cel puțin două ori pe săptămână pentru a menține igiena și pentru a evita acumularea de praf în profunzimea țesăturii. Pentru asta, poți achiziționa un aspirator de aici, pentru că pe Altex.ro găsești modele suficient de puternice pentru a face față oricărei provocări. Aspirarea covorului va fi ultima etapă de curățate. În felul acesta, lași covoarele impecabile și îți mai rămâne doar să le întreții din când în când.

În concluzie, pentru a curăța în profunzime covoarele cu fir lung ai nevoie de un aspirator puternic, de o perie cu peri moi, bicarbonat de sodiu și de amoniac, eventual. Dacă respecți acești pași, curățarea covoarelor nu va mai fi atât de dificilă precum pare la prima vedere.

Sursa foto: pexels.com

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept