Silozuri pentru depozitarea cerealelor de la Gewa Masch

Silozuri: cum funcționează și care sunt avantajele acestora

Agricultura este cea mi importantă arie prin care omul își procură hrana necesară de bază pentru a putea supraviețui. Ea stă la baza existenței noastre și ne-am ocupat de ea încă din cele mai vechi timpuri, alături de vânătoare și pescuit. În prezent, este nevoie de protejarea cerealelor pentru o eficientizare a proceselor, motiv pentru care se folosesc anumite elemente. Aceste silozuri sunt structuri de depozitare utilizate pentru stocarea diverselor tipuri de produse agricole, în special cerealele.

Cum funcționează aceste silozuri?

Silozurile se folosesc de forța gravitațională pentru a alimenta produsele depozitate către punctele de ieșire. Acestea sunt dotate cu sisteme de ventilație și degajare a prafului pentru a proteja produsele împotriva apariției mucegaiului și a altor deteriorări.

De asemenea, acestea sunt prevăzute cu sisteme de monitorizare a temperaturii și umidității pentru prevenirea deteriorării produselor depozitate.

Sunt construite din materiale rezistente, cum ar fi betonul, plasticul, metalul și sunt concepute pentru a proteja produsele depozitate de influențele exterioare. Astfel, grânele stau departe de variații ale temperaturii, umezeală, insecte sau rozătoare.

Care sunt avantajele silozurilor?

Ele sunt folosite de către marea majoritate a agricultorilor pentru avantajele pe care le oferă.

  • Protejează cerealele împotriva deteriorării

Silozurile sunt o soluție perfectă care oferă protecția împotriva influențelor exterioare, precum ar fi ploaia, umiditatea, insectele și rozătoarele care pot distruge cantități considerabile de grâne, afectând calitatea producției.

Cele mai multe silozuri sunt prevăzute cu sisteme de ventilație și degajare a prafului care pot menține produsele uscate în condiții optime.

  • Economisești spațiu

Aceste structuri de depozitare sunt o soluție excelentă ce te ajută să economisești spațiu pentru depozitarea cerealelor. Ele pot să fie construite în funcție de dimensiunile de care ai nevoie. Pot să fie amplasate în zone înguste sau spații limitate, astfel încât să se utilizeze spațiul disponibil cât mai eficient cu putință.

  • Îți poți reduce costurile

Silozurile îți oferă posibilitatea de a-ți reduce costurile de depozitare a produselor agricole. Ele sunt concepute pentru a preveni pierderile de produse și de a reduce riscul de deteriorare, astfel încât se poate economisi pe partea de costuri de înlocuirea a elementelor deteriorate.

De asemenea, unele silozuri pot să fie folosite pentru mult timp de la achiziție, motiv pentru care se reduc costurile de înlocuire a structurilor.

  • Îmbunătățește calitatea produselor

Silozurile au fost construite din nevoia de produse agricole, adică cereale, calitative. Astfel, mediul pe care-l oferă un astfel de sistem este unul controlat, în care temperatura și umiditatea sunt mereu în parametrii, indiferent de mediul exterior.

Astfel, se poate preveni apariția mucegaiului sau a altor tipuri de deteriorări ale produselor. Silozurile pot să fie prevăzute cu sisteme de aerisire care să mențină aerul proaspăt și care pot preveni apariția mirosurilor neplăcute.

Silozuri de cereale sunt foarte ușor de folosit și întreținut

În comparație cu alte tipuri de depozitare a cerealelor, aceste silozuri sunt extrem de ușor de utilizat și întreținut. Ele pot să fie dotate cu sisteme automate de umplere și de golire, astfel încât să fie mult mai ușor de utilizat.

Desigur, pot să fie echipate cu sisteme de monitorizare a nivelului de produse, ceea ce-ți vor permite să verifici constant situația din interior oricând îți dorești.

În ceea ce privește întreținerea silozurilor, ele nu vor impune o atenție desăvârșită regulată. În general, întreținerea lor constă în curățarea și igienizarea periodică, dar și verificarea sistemelor de ventilație și de degajare ale prafului pentru a le putea înlocui în timp util.

Astfel, silozurile sunt soluții excelente de depozitare a produselor agricole și a altor materii prime finite. Ele îți oferă protecția necesară împotriva mediului exterior, pentru a te bucura de cereale calitative, vânzări mai mari și implicit venituri crescute.

Intra sa vezi cele mai bune silozuri cereale de la Gewa Masch!