Sfaturi pentru alegerea unui avocat Bucuresti de încredere

Bucureștiul este un oraș imens, atât din punct de vedere al populație României, dar și când vine vorba despre numărul de avocați pe care acesta îl deține. Fiind o groază de oameni care au diferite business-uri sau care fac parte din diferite domenii, precum, politică, marketing etc., aceștia au nevoie de un avocat Bucuresti.

Avocatul te protejează dacă ajungi în instanță prin crearea unor argumente și strategii, pe care le aplică pe decursul timpului, în care procesul tău continuă. Astfel, când vrei să-ți alegi reprezentantul legal care să te protejeze în fața instanței acesta trebuie să respecte câteva criterii.

Experiența lui este importantă deoarece în cazul semnării unui contract va observa dacă există capcane pe care tu nu le-ai observat, fiind sub o formă diferită. Sau în cazul unui litigiu juridic, acesta poate să reușească cu succes rezolvarea cazului.

Specializarea lui este și ea esențială în alegerea reprezentantului legal. Nu poți să ai probleme de familie și să mergi la avocatul care se ocupă cu soluționarea cazurilor civile.

Reputația avocatului este pe baza părerilor clienților anteriori. Ei au lăsat un feedback, fie el bun sau rău, în legătură cu serviciile pe care le oferă și profesionalismul acestuia. Când ești în căutarea unui avocat, orice recomandare contează, așa că întreabă-ți și prieteni apropiați dacă au folosit vreodată serviciile unui avocat și părerea lor.

Ce să observi în procesul de alegere al unui avocat Bucuresti

Pentru ca alegerea făcută de tine să fie cea corectă, acestea sunt criteriile pe care avocatul trebuie să le aibă:

 • Specializarea și experiența – alegerea avocatului depinde de specializarea și experiența pe care o are, fiind esențial în reușita câștigării procesului legal sau în observarea capcanelor din contracte.

Nu poți apela la un avocat civil dacă tu ai probleme de familie, deoarece acesta nu este specializat pe cazul tău și nu va știi concret ce trebuie să facă în anumite cazuri.

De altfel, experiența lui este dată de cazurile anterioare cu care s-a confruntat și comunicarea dintre clienții anteriori.

 • Recomandările – acest aspect are un rol esențial în alegerea reprezentantului legal fiind vorba de opinii ale clienților precedenți care își expun opinia, în legătură cu serviciile pe care le oferă, profesionalismul de care dă dovadă, calitatea serviciilor și experiența dobândită de-a lungul anilor.
 • Verifică dacă avocatul aparține unui barou profesional – dacă este înregistrat într-un barou profesional, cum este Baroul București și este licențiat poate să-ți asigure o siguranță că respectă reglementările.
 • Comunicarea – este o discuție sinceră, liberă și clară în care avocatul să-ți înțeleagă cazul, iar tu să înțelegi pașii pe care el trebuie să-i facă pentru a te ajuta în soluționarea procesului.
 • Costul – înainte de a alege un avocat Bucuresti interesează-te de costurile serviciilor sale. Vei vedea dacă serviciile lui sunt demne de prețul pe care acesta îl are și asigură-te că înțelegi cum trebuie să achiți plata.
 • Timpul pe care îl aloci cazului – el trebuie să-și aloce un timp pentru rezolvarea cazului tău și să-ți specifice care este acesta. În acest fel, vei știi care este suma de bani pe care trebuie să o aloci, cât timp se va petrece procesul și cum are de gând să acționeze.

Care sunt beneficiile angajării unui avocat

Beneficiile pe care le întâlnești și de care poți să profiți când angajezi un avocat sunt următoarele:

 • Expertiza în domeniul juridic –  datorită cursurilor pe care le-a absolvit, deține o serie de informații juridice prețioase și este la curent cu fiecare schimbare în mediul juridic, politic și legal. Iar, respectarea reglementărilor legale este făcută cu sfințenie de către acesta.
 • Gestionarea cazului – în cazul unui litigiu juridic, avocatul trebuie să gestioneze corespunzător cazul, iar acest lucru poate să-l facă prin analizarea lui amănunțită, prin crearea strategiilor și a aplicării lor în fața instanței.
 • Protecția asupra drepturilor pe care le ai – un avocat Bucuresti va lupta pentru drepturile și intențiile tale. El trebuie să examineze în profunzime cazul, să respecte reglementările legale, să găsească punctele slabe și forte, atât ale adversarului, cât și ale cazului tău, să implementeze strategiile la care se gândește și cu experiența lui să te apere în instanță.
 • Abilitățile de rezolvare a litigiilor și cele de negociere – abilitățile lui trebuie să fie unele scoase din cartea de benzi desenate, deoarece acesta este un erou la finalul zilei dacă reușește să-și salveze cazul și persoana în cauză.

Dacă reprezentantul legal este un profesionist și un expert, va reuși să negocieze cu cealaltă parte pentru crearea unui compromis de comun acord, fără a complica lucrurile și a ajunge în instanță.

 • Soluționarea unui caz complicat – în cazul existenței mai multor persoane într-un litigiu juridic, este necesar ajutorul unui avocat.

Așadar, alegerea unui avocat Bucuresti este complicată și cu multe bătăi de cap, însă te scutește de costuri suplimentare care sunt mult mai costisitoare, decât angajarea unui reprezentant legal.