Ce servicii oferă o firmă de avocatură București și cum să o alegi pe cea mai potrivită

Datorită statutului său, o firmă de avocatură București, poate presta mai multe servicii, care tratează mai multe aspecte sau domenii ale dreptului. Persoanele fizice sau juridice pot apela deci la Consortium Legal pentru a rezolva mai multe probleme de ordin juridic.

Ce servicii oferă o firmă de avocatură București?

O firmă de avocatură din București poate oferi o gamă largă de servicii, în funcție de specializarea acesteia și de domeniile de expertiză ale avocaților săi. Iată o listă cu unele dintre cele mai comune servicii oferite de firmele de avocatură:

Sfaturi juridice

Unul din primele servicii pentru care se apelează la serviciile oferite de o firmă avocatură București sau la un avocat mediu, sunt sfaturile juridice de care au aceștia nevoie. În termeni simpli, un avocat crypto poate să fie de mare ajutor atunci când vine vorba despre a da cele mai bune sfaturi sau o interpretare a unui subiect sau a unei situații prezentate.

Consilierea juridică poate fi oferită într-o serie de domenii. În funcție de domeniile de specializare ale firmei, poți obține consultanță înainte de a semna un contract de căsătorie sau un act de vânzare. Acest lucru te va ajuta să eviți încheierea unor contracte care nu sunt în interesul tău.

O firmă de avocatură București își poate oferi expertiza sau serviciile și atunci când vine vorba despre domeniul imobiliarelor, cazuri civile, finanțe, succesiuni sau dreptul muncii.

Apărarea clientului

Este cel mai adesea misiunea cea mai curentă a unui avocat de la Consortium Legal. Acesta este chemat să își apere clientul implicat într-un litigiu. Apărarea trebuie să aibă loc la toate nivelurile cauzei în cauză, fie că este vorba de tribunale, de curtea de apel etc. O întreprindere mare ar trebui să apeleze la o firmă specializată în dreptul afacerilor pentru apărarea sa.

De asemenea, poate să fie mediator în ceea ce privește:

  • Termenii unui divorț
  • Termenii unei adopții
  • Soluționarea unui litigiu de muncă
  • Litigii legate de moștenire

Reprezentarea

Un avocat poate să fie solicitat de către un client pentru a-l reprezenta sau înlocui pe acesta în diferite situații. Se va ocupa mai ales de realizarea unor proceduri juridice în numele clientului său.

De asemenea, este posibil să trebuiască să îndeplinească formalități cu terțe persoane. Acest lucru se face în contextul recuperării creanțelor. În cazul în care clientul a făcut datorii, cabinetul de avocatură se poate ocupa de negocierile cu creditorul.

Redactarea de contracte

Redactarea unor contracte este o altă misiune asigurată de o firmă de avocatură. Orice persoană poate beneficia de acest serviciu. De asemenea, firma redactează contracte de închiriere și toate celelalte tipuri de acorduri juridice.

Actele referitoare la crearea sau modificarea unei companii pot fi gestionate de o firmă de avocatură. Cu toate acestea, o firmă de avocatură nu va negocia sau redacta înțelegeri extrajudiciare în cazul unui litigiu.

Cum alegi cea mai bună firmă avocatură București?

Ține cont de competențele unui avocat mediu, de exemplu. Pentru a alege așa cum trebuie o firmă avocatură precum Consortium Legal, va trebui mai întâi să ții cont de domeniile sale de intervenție.

 Este un criteriu de alegere foarte important deoarece în afară de o firmă de avocați generaliști, fiecare firmă are un domeniu de intervenție precis. Acest lucru înseamnă că trebuie să iei în considerare problema pentru care ai nevoie de serviciile unui avocat atunci când faci alegerea.

Având în vedere calificările lor, avocații pot lucra doar într-un anumit domeniu de drept. Cu toate acestea, este posibil să găsești o firmă specializată în mai multe domenii de drept.

Poți alege o firmă care oferă o gamă largă de servicii

Printre acestea se numără dreptul muncii, dreptul urbanismului, dreptul imobiliar, dreptul penal, dreptul familiei etc.

Există multe firme de avocatură din care poți alege, iar alegerea celei potrivite pentru a lucra cu o companie poate fi dificilă. Unul dintre primele criterii de care trebuie ținut cont este că este de preferat să alegi o firmă de avocatură specializată. Este imperativ ca profesioniștii să se afle în perfectă cunoștință de cauză și să aibă experiență în domeniul în care activezi.

Pe lângă specializările firmei care urmează să fie aleasă, este indicat să se ia în considerare și abilitățile interpersonale și umane ale acesteia.

Țin cont de reputația firmei de avocatură

Nu prea contează sectorul de activitate. Reputația unui profesionist este un alt criteriu important de care să ții cont. Chiar dacă ai posibilitatea de a alege o firmă la recomandarea unui apropiat, este indispensabil să te interesezi cu privire la reputația unei firme de avocatură. 

În urma dezvoltării din ce în ce mai mari a internetului, aproape toate firmele de avocatură au un site web. Acest lucru înseamnă că îți poți baza decizia pe vizibilitatea pe care o are cabinetul de avocatură pe internet, ceea ce reprezintă un indicator real de încredere.

De fapt, clienții se întorc uneori să lase comentarii și recenzii pe site-urile de blog ale firmelor de avocatură după ce au testat serviciile acestora. O firmă cu mai multe recenzii pozitive decât negative poate fi probabil considerată ca fiind bună în ceea ce face. Cu toate acestea, este, de asemenea, recomandabil să ceri o mulțime de recenzii și să le compari, astfel încât să poți alege firma care răspunde cel mai bine așteptărilor tale.

Alegerea unei firme de avocatură pe baza onorariilor

În cele din urmă, onorariile sunt un alt factor foarte important pe care nu trebuie să îl neglijezi. În cele mai multe cazuri, un avocat este liber să își stabilească onorariile cu acordul clientului său. Încă de la prima întâlnire, ar trebui să discuți problema onorariilor pentru a evita orice surpriză neplăcută.

În general, trebuie remarcat faptul că onorariul depinde în mare măsură de condițiile în care este tratat cazul tău, dar și de complexitatea acestuia. Este important să alegi o firmă de avocatură care este capabilă să se ocupe bine de cazul tău și ale cărei onorarii să îți respecte portofelul.

O firmă de avocatură București serioasă trebuie să fie dornică să aibă un profil ridicat pe web. Pentru a face acest lucru, mergi pe site-ul lor și aruncă o privire la diferitele file. Asigură-te că firma de avocatură detaliază domeniile în care este specializată. 

O prezentare a personalului firmei și a parcursului profesional al acestuia este, de asemenea, un indicator interesant. De asemenea, o secțiune de blog sau o ofertă de abonare la un buletin informativ indică faptul că firma de avocatură dorește să își actualizeze conținutul și să te țină la curent cu evoluțiile juridice. Acesta este un semn de seriozitate care trebuie luat în considerare cu orice preț înainte de a lua contact și de a începe un parteneriat.