Ce tipuri de perete despărțitor există și cum să le alegi în funcție de designul interior

Peretele despărțitor este un element cheie în locuințele sau în spațiile publice care beneficiază de o grămadă de spațiu și vor să-l delimiteze. Ba mai mult de atât, cu ajutorul acestuia se creează zone intime și spații pentru depozitarea diferitelor obiecte care nu trebuie să fie la vedere.

Totodată, acesta este o piesă remarcabilă și bine văzută în lumea designului interior. Un perete despărțitor este un element de design estetic, este extrem de versatil și îi oferă locuinței tale un stil aparte.

De asemenea, tipurile de pereți despărțitori sunt diverse, din materiale, culori și aspecte diferite. Astfel, cu ajutorul acestui articol vei afla mai multe detalii în legătură cu tipurile de pereți despărțitori care există pe piață și cum să-l alegi pe cel potrivit.

Una dintre companiile care se ocupă cu amenajări interioare pentru diverse spații publice sau birouri este NovaConcept. Aceștia sunt extrem de profesionali și sunt certificați în domeniul respectiv.

De ce este esențial peretele despărțitor în arta design-ului interior

Peretele despărțitor nu este extrem de băgat în seamă în arta design-ului interior, deoarece mobilierul sau culorile sunt mult mai „importante” decât peretele despărțitor. Însă, acesta este o piesă extrem de relevantă pentru locuința ta sau pentru biroul în care lucrezi.

Datorită montării acestuia într-un spațiu mare, vei reuși să-ți delimitezi spațiul intim și să formezi mini camere, care pe urmă le poți folosi ca și camere de depozitare a diferitelor lucruri. Mai mult decât atât, pe lângă camerele pentru depozitare, vei putea limita care este spațiul pentru baie sau spațiul pentru birou.

După cum am spus în rândurile anterioare, peretele despărțitor este de mai multe feluri, ca de exemplu perete despărțitor pentru living sau perete despărțitor mobil. Însă, peretele despărțitor se poate personaliza în funcție de dorințele pe care le ai.

Design-ul interior este o artă, iar peretele poate să fie transformat într-un ”tablou” extrem de frumos care să decoreze incinta în care lucrezi sau în care trăiești, și astfel oferind o atmosferă potrivită casei tale care se potrivește cu design-ul locuinței.

Există perete care este fabricat din lemn rustic, care oferă o atmosferă caldă și o naturalețe deosebită. Dar, mai există și peretele despărțitor din sticlă care permite modernismului să îmbrace locuința ta și ca spațiul respectiv să pară mult mai deschis.

Mai mult de atât, perete despărțitor living influențează extrem de mult și fluxul de aer care călătorește prin incintă și lumina care intră în interior. Pentru început, fluxul de aer poate fi redirecționat în mai multe încăperi, dacă peretele este instalat corect.

De asemenea, contează și materialul din care este acesta fabricat sau dacă vrei ca lumina să intre constant în încăpere. Dacă vei opta pentru un perete din sticlă, te vei bucura de lumină naturală pentru o perioadă lungă din zi, însă dacă vrei ceva mult mai solid, ca de exemplu lemnul, atunci decizia îți aparține.

Tipurile de pereți despărțitori și pentru ce sunt fiecare folosiți

Opțiunile și tipurile de pereți despărțitori pe care le poți alege sunt diverse. Acestea sunt folosite pentru lucruri diferite, ca de exemplu există pereți despărțitori strict pentru aspect, pentru delimitarea spațiului sau pentru a face un spațiu intim.

Așadar, în rândurile următoare vei vedea care sunt tipurile de pereți și pentru ce se folosesc fiecare dintre ei. Un prim tip de perete despărțitor este cel din gips carton. Acest tip este o soluție economică, eficientă, versatilă și estetică.

Acesta este extrem de simplu de manipulat, iar astfel poți crea diferite designuri sau forme pe el. De asemenea, poți lipi tapet pe acesta sau să-l vopsești.

Un alt tip de perete este peretele despărțitor confecționat din sticlă care dă efectul de spațiu deschis și de eleganță oricărei zone în care acesta a fost montat. De astfel, acesta este adeseori folosi pentru delimitarea dintre o cameră de zi și un birou, sau pentru crearea unei cabine de duș.

Ba mai mult, sticla poate să fie de mai multe tipuri și ea, poate fi semi transparentă sau transparentă. Dacă vrei ca sticla ta să fie specială și deosebită poți opta pentru o sticlă texturată sau mată.

Un alt tip de perete este acela mobil care este adesea folosit oricum; el poate fi reglat sau mutat, asta depinzând de ce necesități ai tu. Materialele din care peretele despărțitor mobil este confecționat sunt metalul sau lemnul. Acestea fiind materiale solide și durabile în timp. Peretele de acest tip fiind unul extrem de flexibil și de versatil.

Prin acest lucru, vei putea să delimitezi spațiul în mai multe cămăruțe fără a întâmpina vreo problemă și vei avea spații deschise.

Perete Despărțitor: Soluții Inovatoare pentru Spațiile Tale

Cum să îți alegi peretele despărțitor potrivit pentru design-ul tău interior

Alegerea unui peretele despărțitor potrivit pentru locuința ta sau pentru mediul de lucru în care muncești nu este un lucru simplu. Există câteva criterii de care trebuie să ții cont și cu ajutorul cărora vei reuși să alegi peretele potrivit.

Designul și stilul peretelui este extrem de important pentru design-ul interior. Dacă estetica ta în casă este una tradițională și rustică, atunci peretele confecționat din lemn și care este și sculptat, este potrivit pentru stilul proprietății.

Însă, dacă stilul pe care îl abordezi este unul modern și minimalist, de actualitate, atunci îți recomand să te îndrepți spre pereții de sticlă sau chiar de gips carton care au linii fine și subtile.

De asemenea, trebuie să te gândești dacă vrei să delimitezi spațiile pentru totdeauna sau dacă vrei să fie doar ceva ca element de decor. Dacă vrei să închizi de tot spațiul, atunci peretele din lemn este potrivit pentru acest lucru.

Dar, poate vrei să ai un element special și decorativ care să capteze atenția oaspeților și totodată să delimiteze unele zone. Pentru acest tip de caz, pereții din sticlă sau cei din gips carton sunt optimi.

Mai mult de atât, lumina care intră în încăpere este esențială. Dacă vrei să te bucuri de o groază de lumină naturală, atunci înclină spre montarea unui perete din gips carton care este decupat sau a unuia din sticlă. Astfel, lumina intră fără vreo problemă în cameră.

De altfel și bugetul influențează extrem de mult tipul de perete pe care îl vei alege în final. Peretele gips carton este o variantă mult mai accesibilă decât alte tipuri de pereți care sunt confecționații din materiale mai scumpe sau mult mai solide.