Termosul de cafea: păstrează-ți băutura preferată fierbinte mai mult timp

Termos cafea: Cum să păstrezi băutura ta preferată fierbinte pentru mai mult timp

Îți iei ceașca de cafea de dimineață și îți faci rutina de dimineață pentru câteva minute. Îți iei prima înghițitură a zilei și spre groaza ta cafeaua s-a răcit! Sunt destul de sigur că nu așa vrei să-ți începi ziua. De asta s-a inventat termosul, un termos cafea care ține cafeaua ta preferată fierbinte pentru mult timp. 

Un termos este o sticlă cu un recipient cu pereți dubli în interior. Aerul dintre cei doi pereți este aspirat în timpul construcției, creând un vid. În loc să conțină un fel de element de încălzire pentru a menține lucrurile fierbinți fierbinți, un termos este conceput pentru a menține lucrurile fierbinți fierbinți, fără a permite căldurii să scape.

Cum funcționează un termos cafea?

Un termos ține lucrurile reci la rece în același mod. Nu conține niciun fel de dispozitiv de răcire. Același vid care menține lucrurile fierbinți fierbinți păstrează lucrurile reci. Căldura care altfel s-ar putea transfera la conținutul rece al termosului este împiedicată să ajungă la el din cauza vidului dintre pereții termosului. 

Termosurile de astăzi sunt construite mult mai robust decât cele din trecut. Primele termos aveau exterior metalic cu pereți interiori din sticlă. Aceste termosuri ajungeau adesea prin a se sparge atunci când scădeau accidental. Termosurile moderne sunt de obicei realizate din straturi de plastic care ajută la reducerea transferului de căldură. 

Unele termosuri conțin și straturi de polistiren care reduc și mai mult transferul de căldură. Dacă folosești un termos cafea astăzi, poți fi destul de sigur că, câteva ore mai târziu, cafeaua va fi încă fierbinte sau limonada ta va fi încă rece!

Cum să folosești termosul și să mențineți temperatura pentru cel mai mult timp

Urmează aceste instrucțiuni pentru a afla despre modul corect de utilizare a termosului pentru a menține temperatura pentru cel mai mult timp posibil:

  • Înainte de a pune băuturile calde, spală mai întâi termosul cu apă călduță.
  • Umple termosul cu apă fierbinte timp de cinci minute înainte de a pune băutura caldă.
  • Toarnă băutura fierbinte în termos cafea.
  • Umple termosul până la 3 cm înainte de gâtul de sticlă, apoi sigilează termosul etanș.
  • Pentru a pune băuturi reci imediat după băuturile calde, mai întâi va trebui să speli termosul cu apă caldă.
  • Sigilează bine capacul termosului pentru a preveni scurgerile.
  • După un timp de utilizare a termosului, este posibil ca baza să fie strânsă.

Sfaturi importante despre utilizarea termosului

Evitați să puneți ceva ce poate schimba complet temperatura termosului brusc. De asemenea, nu este recomandată introducerea de chestii solide în interiorul termosului. Evitați să puneți cuburi de gheață în interiorul termosului. 

Când curățați, utilizați o perie și să evitați utilizarea oricăror instrumente ascuțite și solide. Acest produs nu este potrivit pentru păstrarea alimentelor sugarilor sau a băuturilor sucoase. Nu pune termosul în mașina de spălat vase sau cuptorul cu microunde. Pentru servire, deschide puțin capacul termosului și toarnă băutura. Apoi sigilează bine capacul termosului pentru a păstra temperatura. 

Forma ca o sticlă a termosurilor de cafea le face dificil de frecat și spălat. Termosurile trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână. Va preveni acumularea reziduurilor de cafea încăpățânate, care vor fi mult mai greu de îndepărtat ulterior. De asemenea, va opri creșterea bacteriilor dăunătoare. De asemenea, poți găsi termosuri care pot fi spălate în mașina de spălat vase. 

Termosul trebuie să fie ușor de dezasamblat, astfel încât toate piesele să poată fi curățate corespunzător. Atunci când alegi un termos cafea, există mai mulți factori de luat în considerare, inclusiv capacitatea, tipul de izolație, construcția materialului și portabilitatea. Capacitatea este importantă deoarece determină câtă cafea poți aduce.