Inovații în tehnologia stivuitoarelor: ce trebuie să știi în 2023

Stivuitoare – cele mai recente inovații în tehnologia acestora

Viața industrială pe șantierele de lucru și depozite se adaptează constant. Companiile care se străduiesc mereu să găsească noi modalități de a face locurile de muncă mai ușoare și mai eficiente. Inovațiile cu stivuitoare au jucat un rol important în simplificarea sarcinilor dificile. Mărcile de vârf făcând adesea mici ajustări constante pentru a îmbunătăți performanța. Uneori, schimbările pot trece neobservate. 

Stivuitoarele sunt echipamente foarte versatile, utilizate în multe setări de lucru diferite. De la un vagon cu trei roți dezvoltat pentru a îmbunătăți eficiența lucrărilor de construcție până la stivuitoare utilizate în mai multe setări de lucru diferite. Stivuitoarele au devenit piese de echipamente foarte versatile care pot fi utilizate într-o gamă largă de sectoare.

Diferite stivuitoare pentru diferite nevoi

Stivuitoarele moderne sunt poate cel mai versatil echipament de pe un șantier. Dacă mergeți la mai multe locuri de lucru diferite, este posibil să vedeți un stivuitor. Stivuitoarele sunt probabil cele mai cunoscute pentru utilizarea în depozite și șantiere, dar există și alte locuri la care oamenii nu se gândesc atât de mult. Agricultura, comerțul cu amănuntul și fabricile sunt câteva. 

Una dintre cele mai importante inovații ale stivuitoarelor din ultima vreme este crearea de stivuitoare care pot oferi mai multe utilizări de nișă.  Pentru depozite, stivuitoarele cu trei roți sunt adesea cele mai populare datorită capacităților lor mai mari de întoarcere, făcându-le perfecte pentru spațiile înguste ale depozitelor. Cu toate acestea, pentru mai multă utilizare în agricultură, s-ar putea să vă fie mai bine cu un vehicul cu patru roți. Acesta a fost special conceput pentru a avea în vedere stabilitatea și utilizarea grea. 

Noile tipuri de stivuitoare care sunt disponibile au o serie întreagă de utilizări. De exemplu, stivuitoarele cu încărcătură laterală oferă o dinamică complet diferită față de mașinile articulate, care, la rândul lor, oferă o utilizare diferită pentru a ajunge la stivuitoare.

Cum arată viitorul în această industrie?

Una dintre cele mai mari moduri în care stivuitoarele s-au dezvoltat de-a lungul anilor este modul în care sunt propulsate.Vehiculele diesel sunt încă utilizate în mod obișnuit. Gazul este, de asemenea, popular, iar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere imensă a vehiculelor electrice, pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de mediu și de metodele alternative de alimentare. Cu zero emisii de carbon, aceste stivuitoare electrice sunt mai ecologice, mai ușor de condus și mai accesibile de operat. 

Este probabil ca stivuitoarele electrice să crească în popularitate doar în următorii ani. Odată cu interzicerea vânzării vehiculelor pe gaz până în 2030, vehiculele electrice în următorii ani vor deveni mai puternice. De asemenea, vor avea timpi de funcționare mai lungi și încărcare mai rapidă, făcându-le mai eficiente decât sunt în prezent. Stivuitoarele electrice vor avea probabil evoluții semnificative în următorii doi ani. În plus, este probabil ca aceste stivuitoare să devină mai inteligente, iar tehnologia de auto-conducere folosită în mașini ar putea ajunge în lumea industrială. În viitor, stivuitoarele ar putea să nu mai fie nevoie să fie operate de un șofer. Acest lucru ar însemna că operatorul ar trebui pur și simplu să introducă informații despre ceea ce necesită ridicare și unde, iar mașina ar fi capabilă să facă restul singură. 

În plus, este probabil să vedem dezvoltarea altor măsuri de siguranță, cum ar fi introducerea sistemelor de oprire automată și bazate pe senzori. Stivuitoarele electrice oferă o serie de beneficii incredibile în comparație cu motorina. Pe scurt, sunt mai ușor de condus și au emisii zero de carbon. Stivuitoarele electrice sunt mai ușor de condus deoarece nu au ambreiaj. De obicei, acestea sunt echipate cu o accelerație și o frână, precum și cu un mecanism de acționare a volanului și a furcii. De asemenea, tind să aibă trei roți, permițând un cerc de rotire mult mai ascuțit.