Semineu electric sau soba pe lemne? Ce alegi pentru o casa de vacanta?

Atunci cand vine vorba de alegerea unui sistem de incalzire pentru o casa de vacanta, exista doi factori principali de luat in considerare – confortul si eficienta. Acum ca sezonul cald este in plina dezvoltare, o casa de vacanta este destinatia perfecta pentru a petrece momente de relaxare si conectare cu natura. Deoarece casele de vacanta nu sunt rezidente permanente, atunci o alegere inteligenta ar fi montarea unui sistem termic eficient si care sa genereze costuri avantajoase de incalzire. 

Noi venim in ajutorul proprietarilor de case de vacanta cu doua solutii termice ideale si care pot fi achizitionate direct din catalogul PE FOC, cu transport garantat oriunde pe teritoriul tarii:

Seminee electrice

Un semineu electric este o optiune populara, in special pentru casele de vacanta care sunt inchiriate sau locuite pe termen scurt. Acesta functioneaza prin intermediul energiei electrice si nu necesita instalatii complicate sau ventilare. In plus, semineul electric poate crea o atmosfera calda si primitoare, mai ales cand este ,,asortat” cu restul designului de la interior.

Semineu electric 3D cu flacara decorativa si imbracaminte din piatra, amplasat in livingul unei case de vacanta.

Accesand catalogul Pe Foc vei descoperi modele de seminee electrice 3D cu stiluri deosebite si care ofera foc garantat cu ajutorul unei tehnologii avansate de fabricare. Vin cu un confort ridicat in utilizare multumita comenzii din dotare, timerului, afisajului reglabil si termostatului. De asemenea, semineele electrice sunt dispozitive foarte sigure si care nu trebuie supravegheate constant atunci cand sunt pornite, oferind si posibilitate de amplasare in orice tip de spatiu.

Sobe pe lemne

Pe de alta parte, o soba pe lemne ramane o optiune populara datorita atmosferei primitoare pe care o ofera si acelui sentiment de confort generat in zilele mai friguroase. Poate fi o optiune mai eficienta din punct de vedere energetic atunci cand casa de vacanta are acces la o sursa buna de lemn, soba putand fi folosita si pentru gatit. Insa, pentru instalarea unei sobe pe lemne, sunt necesare unele lucrari de constructie sau renovare, respectiv montarea unui cos de fum in vederea evacuarii fumului din dispozitiv.

Soba pe lemne cu usa din fonta si design minimalist, montata intr-o casa de vacanta.

In catalogul PE FOC, poti descoperi atat modele inedite si profesionale de sobe pe lemne, cat si sisteme de evacuare sigure si eficiente. Poti opta pentru variante de sobe din fonta sau samotate, cu aspect rustic sau modern, mini sau suspendate, si care indeplinesc cele mai inalte standarde in materie de calitate si siguranta! In acelasi timp, ai la dispozitie o gama generoasa de cosuri de fum din material ceramic, inox, caramida, samotat, potrivite pentru amplasarea la interior si la exterior. 

Cos de fum din inox, pozitionat pe exteriorul unei proprietati de vacanta.


Inainte de a face alegerea finala, te sfatuim sa tii cont de nevoile nevoile tale si de configuratia casei de vacanta. Decizia finala va fi influentata de mai multi factori, cum ar fi localizarea si conditiile climatice, bugetul disponibil, dar si disponibilitatea unei surse de lemn. Indiferent de alegerea ta, poti gasi produsul perfect in catalogul PE FOC si beneficiezi de consultanta gratuita de specialitate, dar si transport asigurat la tine acasa!