Cele mai frumosa inele de logodna le gasesti pe BijuteriilaRosa.ro

Inele de logodna – simbolul iubirii eterne

Viața de cuplu este mai frumoasă decât ți-ai putea imagina vreodată, iar acum a sosit momentul în care să vă destăinuiți iubirea în cel mai frumos mod cu putință prin intermediul unor inele de logodna. Acestea au reprezentat mereu un simbol al iubirii și al angajamentului față de persoana iubită, fiind un legământ permanent între două suflete ce devin un întreg.

Aceste inele nu sunt doar niște simple accesorii, ci au o valoare sentimentală bogată. Așadar, ele trebuie să fie alese cu atenție, dar mai ales cu dragoste, deoarece în aceste situații, banii nu au valoare.

Legenda despre inele de logodna

Se spune că acestea au fost inventate undeva în timpul Egiptului Antic, în jurul anului 2800 Î.Hr. Ele au fost confecționate din metal și purtate pe degetul inelar al mâinii stângi. Se spune că atunci când împreunezi degetele, acestea două nu se pot despărți una de alta, astfel, întreaga poveste capătă o semnificație sentimentală.

În timp, inelele de logodnă au ajuns să fie purtate de către toate culturile, fiind un simbol al iubirii eterne dintre două persoane ce s-au decis să-și unească destinele. Este mai mult un inel de promisiune, deoarece, după acesta, urmează inelele de căsătorie.

În cultura romanică, inelul de logodnă era considerat ca fiind o promisiune solemnă a iubirii și fidelității dintre doi parteneri, iar în cea creștină, acesta a devenit un simbol al legământului dintre doi oameni care urmează să-și fortifice legătura în fața lui Dumnezeu.

În zilele noastre, aceste inele de logodna sunt confecționate dintr-o varietate de materiale, mai ales de metale prețioase, precum este:

  • aurul;
  • argintul;
  • platina;
  • paladiul.

Ele pot să fie decorate cu diamante sau pietre prețioase, iar alegerea materialului pietrei depinde exclusiv de gusturile și de preferințele tale.

Cum alegi inelul de logodnă pentru persoana iubită?

Inelul se oferă în momentul cererii în căsătorie a alesei inimii tale. Ele trebuie să fie perfecte și mai ales speciale pentru acest moment inedit. Există mai multe caracteristici pe care trebuie să le ei în considerare., începând de la material, model, până la preț dacă ai un buget mai limitat.

Astfel, începe prin stabilirea bugetului. Inelele de logodnă pot să varieze considerabil ca și preț, iar unul scump ar putea să te pună în dificultate din punct de vedere financiar. Cu toate că este un inel important, el va fi purtat provizoriu până la verighete, adevăratele legăminte dintre două persoane.

În altă ordine de idei, trebuie să ții cont de preferințele unei persoane căreia îi oferi inelul. Dacă aleasa inimii preferă metalele prețioase, atunci orientează-te către argint sau aur alb. Trebuie să ai în vedere și faptul că persoana pe care o dorești de-a dreapta ta pentru tot restul vieții tale nu este alergică la materialul pe care-l alegi.

Pe de altă parte, dacă este genul de persoană care preferă eleganța și simplitatea, atunci un inel din argint este perfect pentru ea.

În ceea ce privește pietrele și diamantele cu care este decorat inelul de logodnă, safirul sau smaraldul este o alegere interesantă cu care nu vei da greș. Însă, din nou, trebuie să ții cont de ceea ce i-ar place ei.

În plus, dimensiunea și forma pietrei joacă un rol foarte important. Formele cele mai comune sunt diamantele rotunjite, dar există și alt fel de modele:

  • inimă;
  • ovale;
  • dreptunghiulare, etc.

Dimensiunea lor trebuie să fie în armonie cu mâna alesei. Ea nu trebuie să fie nici prea mică, nici prea mare. Astfel, este important să te orientezi după un design care se însumeze personalitatea persoanei iubite.

Inele de logodna sunt fără doar și poate simbolul iubirii dintre două persoane. Ele reprezintă angajamentul relației și decizia trebuie să fie luată din inimă.