Independența financiară este unul dintre subiectele pe care le auzim tot mai des în mediul online și offline, fiind promovată ca unul dintre modurile prin care poți avea un control deplin asupra felului în care îți trăiești viața. Cu toate acestea, a fi independent financiar presupune o disciplină constantă și cunoașterea câtorva concepte cheie, care te vor ajuta în gestionarea finanțelor tale.
Iată tot ce trebuie să știi despre cum poți deveni independent financiar:
1. Înțelege, în primul rând, pe ce cheltui banii
Înainte de orice, e necesar să înțelegi care îți sunt toate cheltuielile lunare: fie că vorbim de întreținerea casei, de banii dați pentru articolele vestimentare sau de mesele în oraș, trebuie să știi exact cât plătești. Mai apoi, va trebui să analizezi puțin și să vezi dacă poți reduce unele costuri sau dacă îți permiți toate cheltuielile.
2. Monitorizează și iar monitorizează
Chiar dacă acum știi cu siguranță care îți sunt cheltuielile, e necesar ca lună de lună să le ții sub observație. Poți face acest lucru cu ajutorul unei aplicații de management al banilor, unde să introduci atât veniturile, cât și cheltuielile. În acest fel, vei reuși să ai un control deplin și vei vedea exact pe ce folosești banii.
3. Investește
Dacă îți dorești să fii independent financiar, va trebui să ai și un job care să îți aducă venitul necesar stilului tău de trai. Astfel, indiferent de domeniul în care lucrezi, e necesar să te perfecționezi, tocmai pentru a putea oferi servicii de calitate, la un preț mai mare. Totodată, te poți orienta către industriile bine plătite, precum IT sau, dacă ești femeie, către studiouri de videochat, precum Gloria-agency.ro, fiind recunoscute pentru veniturile ridicate.
4. Economisește lunar
Un alt factor extrem de important pentru independența financiară este economisirea lunară a unei sume constante de aproximativ 20% din venitul tău constant. Pentru a te asigura că în cazurile nefericite ai puterea financiară să te susții, în contul tău trebuie să existe de aproximativ 6 ori suma necesară traiului tău.
Mai mult, te poți orienta și către un cont de investiții, în care să depui bani lunar.
5. Caută mereu calitatea
Indiferent de ce cumpărături ai nevoie să faci, asigură-te că iei mereu produse calitative. În acest fel, chiar dacă faci o investiție mai mare la început, pe parcursul timpului, aceasta se va amortiza.
Independența financiară, după cum am mai menționat, nu se câștigă de pe o zi pe alta, motiv pentru care e nevoie să depui ceva efort. Cu toate acestea, un stil de viață în care ești liber financiar vine la pachet și cu câteva avantaje: poți merge în călătorii și vacanțe, poți să faci achiziții masive sau, pur și simplu, îți poți trăi viața așa cum îți dorești.
Sursa foto: pexels.com