Design interior armonios prin integrarea tablourilor

Design interior armonios prin integrarea tablourilor

Fiecare incaperea trebuie sa respecte intr-un mod cat mai armonios elementele de coloristica si implicit, imbinarea acestora intr-un mod unic. In acelasi timp, materialele utilizate, porozitatea anumitor suprafete sau dimpotriva, aspectul lor lucios, au rolul primordial de a oferi camerei un aer aparte.

Culori, nuante sau reflexii, toate necesita o armonizare sistematica pentru un echilibru de design. In tot acest peisaj tablourile joaca un rol foarte important pentru estetica spatiilor. Acestea pot oferi tusa de culoare necesara pentru o amprenta personala de gust sau pot echilibra intr-un mod sistematic dinamica vizuala dintr-un anumit spatiu.

In cadrul acestui articol discutam despre importanta unor tablouri colorate pentru amenajarile interioare, cum ne pot schimba ele starea si implicit, rolul major pe care acestea il asuma in decorare.

O casa mai atractiva cu tablouri colorate

Decorarea unei case nu este deloc un proces ce se poate realiza cu usurinta. Aceasta implica vaste cunostinte de design interior sau chiar colaborarea cu un specialist in cromatica interioara. Atunci cand te gandesti sa inserezi un tablou, indiferent de cromatica acestuia, este absolut necesar sa vizualizezi necesarul de lumina al unui spatiu, proiectarea luminii artificiale asupra acestuia.

In mod normal, nu este indicat sa asezati un tablou colorat langa fereastra sau pe directia luminii deoarece in ambele cazuri tonul de culoare sau culorile in sine vor fi metamorfozate de intensitatea luminii. In acelasi timp, dimensiunea camerei este si ea un indicator important pentru amplasare. Alegeti tablouri colorate direct proportionale ca marime cu spatiile de amplasare.

Evitati tablourile mari asezate in camere mici pentru ca acestea vor exacerba o perceptie de spatiu redus. In acelasi timp, tablourile prea mici in spatii mari pot reduce din volumul perceput al spatiului si implicit, crea impresia de spatiu ce poate fi restrans.

O stare de bine proiectata intr-un peisaj sau intr-o proiectie modernista

Tablourile colorate si amplasarea corecta a acestora pot contribui semnificativ la valorificarea unei stari de bine la nivel interior. Mai ales daca tabloul exprima in tonuri vibrante un mesaj pozitiv, vesel si antrenant, vizualizarea acestuia poate modela in mod benefic un inceput de dimineata nu tocmai energic. Valorificarea tonurilor unui tablou corespunde si cu propria dimensiune asupra vietii.

Incercati sa integrati tablouri colorate in camerele copiilor, in living sau sufragerie, in camerele unde impactul vizual este cel mai puternic si cel mai de durata. Atat musafirii cat si membrii familiei trebuie sa asocieze vizualizarea unui tablou cu o stare intrinseca, sa se propage alaturi de artist pe culmile creatiei. Nu ezitati sa apelati la culori vibrante si pline de semnificatie.

Tablourile nonconformiste, cu o paleta bogata de culori

Pentru a putea satisface gusturile cele mai diverse ale clientilor, tablourile colorate vin sa compenseze dorinta de culoare din spatiile cele mai vaste si simple cromatic. Acestea pot fi pozitionate cu usurinta in spatiile care nu sunt bogate in detalii, acolo unde armonia se poate impleti cu excentricismul.

Nu mai urmati normele conventionale si alegeti tablouri fade, fara o exprimare artistica. Mizati pe culoare si pe potentialul creator al acesteia.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept