Ce faci intr-un centru de recuperare? La ce te poti astepta?

Evident, un centru de recuperare te poate ajuta sa te recuperezi in urma unui accident sau unei operatii care ti-a afectat mobilitatea (de cele mai multe ori). Acesta iti pune la dispozitie o gama larga de servicii si tipurie de terapie pentru ca tu sa te poti recupera complet.

Desigur, un asemenea centru este echipat cu mai multe departamente specializate. Dat fiind faptul ca, de obicei, este vorba despre mobilitate afectata, cele mai multe centre de recuperare sunt centrate pe kinetoterapie ca si tip principal de tratament. Totusi, acesta nu este singurul lucru la care trebuie sa te astepti!

O suita cuprinzatoare de servicii medicale de recuperare

Kinetoterapie, electroterapie, crioterapie, masaj terapeutic – acestea sunt doar cateva dintre serviciile medicale pe care te poti astepta sa le primesti intr-un centru de recuperare. Fiecare dintre acestea este bazat pe anumite tehnici si/sau tehnologii. Implicit, fiecare provoaca recuperarea intr-un alt fel. Kinetoterapia este recomandata pentru anumite afectiuni si moduri de recuperare, pe cand electroterapie pentru alte tipuri de afectiuni, implicit moduri de recuperare.

Acesta este si principalul motiv pentru care doctorii de familie recomanda apelarea la un centru de recuperare cu servicii complete. In primul rand, eviti mai multe drumuri in vederea primirii unui tratament complet.

Apoi, in cadrul unui centru cu servicii complete, departamentele colaboreaza pentru a oferi pacientilor cel mai bun tratament, chiar daca acesta implica utilizarea mai multor tipuri de servicii medicale. Exista situatii in care tipurile de terapie se completeaza intre ele pentru a promova recuperare completa si eficienta.

Sedinte de recuperare in mod regulat, conform disponibilitatii tale

Un centru de recuperare nu te va pune sa-ti modifici complet stilul de viata. In schimb, alaturi de specialistii acestuia, vei pune la punct un program de tratament pe care sa-l poti respecta cu usurinta, dar mai ales care sa promoveze recuperarea intr-un timp cat mai scurt.

In functie de perioada de recuperare, tratamentul ar putea sa devina parte din stilul tau de viata. De altfel, in cazul anumitor afectiuni precum scolioza, tratamentul intr-un centru de recuperare este unul constant – pentru prevenirea inrautatirii afectiunii.

Asistenta, sfaturi si recomandari in permanenta

Chiar daca ai terminat perioada de tratament, un centru de recuperare va fi alaturi de tine oricand ai nevoie. Medicii specialisti alaturi de care ai colaborat vor fi mereu pregatiti sa-ti ofere asistenta, sfaturi si recomandari, ba chiar te vor contacta pentru a evalua modul in care te-ai recuperat.

Evident, sanatatea si bunastarea pacientului este cea mai importanta. In cele mai multe cazuri sunt necesare sedinte ulterioare de recuperare. Astfel, un client multumit va reveni in acelasi centru de recuperare pentru a-si examina rana/afectiunea si pentru a se programa la o noua sedinta.

Specialistii clinicii Atletico Kinetic sunt persoanele de care ai nevoie pentru a te recupera complet. Atletico Kinetic este un centru de recuperare cu peste zece departamente specializate – kinetoterapie, electroterapie, hidrokinetoterapie etc. – care te pot ajuta sa te pui pe picioare indiferent de afectiune sau rana.

Programeaza-ti prima sedinta chiar acum si fa primul pas catre recuperare corespunzatoare si eficienta!