horeca

Tendințe din industria HoReCa 2023 cum să te adaptezi

HoReCa este o prescurtarea a cuvintelor Hotel, Restaurant și Catering. Acest termen include serviciile din industria alimentară, serviciile din industria hotelieră și cea de catering. Astfel, clienții tăi pot să beneficieze de aceste facilități mult mai ușor și le este la îndemână.

Pot să se cazeze într-un regim hotelier și să mănânce tot acolo. Pe lângă aceste servicii, mai sunt și cele de catering. HoReCa poate cuprinde și alte servicii, ca de exemplu: cateringul pentru anumite evenimente speciale, livrarea la domiciliu și alte activități similare care cuprind servirea, furnizarea băuturilor și a mâncării.

Modernizarea domeniului HoReCa prin tehnologie

Industria HoReCa este una foarte dinamică și competitivă. Pentru asta trebuie să te adaptezi repede la noile tendințe și la digitalizare pentru a nu-ți pierde din clienți sau să ai recenzii mai puțin bune în legătură cu acest subiect.

În 2023, digitalizarea este o influență enormă pentru industria HoReCa de pretutindeni. Majoritatea din acest câmp de muncă, din acest domeniu, investesc în digitalizare pentru a putea să ofere o experiență deosebită pentru clienții lor.

Unele afaceri au început să se axeze mai mult pe tehnologii și pe digitalizare a afacerilor lor. Digitalizarea aduce publicul nou pentru afacerea ta. Având aceste beneficii de care clienții tăi pot să beneficieze este un plus pentru afacerea ta.

Majoritatea firmelor angajează oameni specializați în tehnologie și publicitate pentru a putea să câștige câți mai mulți clienți și de a face o treabă bună. Astfel, se alătură echipei lor câte o persoană nouă care poate face ca digitalizarea să fie mai ușoară pentru afacerea ta.

Pe lângă acestea, poți să investești și în aplicații sau sisteme de comandă online și pentru plată, sisteme speciale pentru gestionarea stocurilor, etc. Trebuie să investești și în protejarea datelor clienților tăi.

Mâncarea sănătoasă, tot mai apreciată în rândul consumatorilor

Oamenii sunt îndemnați să mănânce din ce în ce mai sănătos și care apelează la specialiștii din acest domeniu. Acesta este o altă tendință din 2023. Alimentația sănătoasă care vrea să fie durabilă.

Probabil că și tu ești din ce în ce mai interesat de ceea ce mănânci, cum a fost cultivat un anume aliment, dacă are anumiți conservanți produsul pe care l-ai cumpărat, etc. Iar unele produse au și un impact negativ asupra mediului înconjurător.

În anul 2023, poți să te concentrezi pe alimentația sănătoasă. Încep să crească cererile legate de tipurile de mâncare care se găsesc în hoteluri. Opțiunile vegane sau vegetariene, alimentele locale sunt din ce în ce mai apreciate și dorite de clienți, la fel și ambalajele care să fie biodegradabile.

Pentru a putea avea succes cu această tendință, afacerile din industria HoReCa trebuie să-și actualizeze meniurile sau să introducă anumite alimente sau opțiuni pentru toți clienții, care să fie durabile și sănătoase.

Pentru a putea avea alimente proaspete pentru meniurile care vor fi comandate de clienți, ia legătura cu anumiți fermieri locali pentru a putea să aduci anumite alimente organice. Poți face o schimbare și în ceea ce privește ambalajele.

Poți organiza anumite evenimente pentru a informa clienții despre alimentația durabilă și sănătoasă și despre ce efecte negative au ambalajele din plastic asupra mediului înconjurător.

Adaptarea unor noi tendințe nu este ușoară. Însă, trebuie ca afacerea ta să evolueze pentru a nu stagna. Încearcă să fii inovativ cu aceste tendințe și să le implementezi și în afacerea ta pentru o continuă creștere.