Purificatoare de Aer Inteligente

Purificatoare aer inteligente – Ce sunt și cum funcționează?

Calitatea aerului pe care-l respiri influențează starea de sănătate a organismului. Chiar dacă stai în interiorul casei, acest lucru nu înseamnă că te bucuri de un aer mai curat. Ba din contră, este locul unde se adună praful și alte microorganisme care au efecte negative asupra sănătății tale. Achiziționarea unor purificatoare aer ar putea fi cea mai bună decizie pentru locuința ta și calitatea aerului din aceasta.

Casa este curată, miroase bine, totul este aerisit, însă, lumânările parfumate, bețișoarele de ars parfumate, odorizantele de cameră, diverse soluții pe care le folosești pentru curățenie, toate sunt poluante pentru aerul pe care-l respiri.

Să nu mai vorbim despre fumul de țigară, praful ce vine de afară, polenul și alte particule pe care ochiul uman nu are puterea să le observe. Astfel, pentru a te asigura că respiri mereu un aer proaspăt, sănătos, vei avea nevoie de un purificator de aer.

Ce este un purificator de aer?

Purificatorul de aer este un dispozitiv inteligent care are rolul de a purifica aerul dintr-un loc închis, precum sufrageria. Acesta va trece prin filtru cu care este dotat aerul din încăpere și îl va purifica, eliberându-l înapoi în atmosferă.

Practic, îl poți privi pe post de completare a ventilației naturale, ori o continuare a celei realizate de sistemele de ventilație. În plus, este foarte important să-ți achiziționezi un astfel de dispozitiv profesional modern și calitativ, pentru a te asigura că scopul lui este îndeplinit cu desăvârșire.

Purificatorul de aer profesional este echipat cu filtru HEPA, care captează:

  • polenul;
  • particulele fine;
  • compușii organici volatili;
  • virușii;
  • bacteriile.

Scopul său este de a limita difuzia reziduurilor nocive pentru organism, a alergenilor care îți pot da bătăi de cap sau chiar a elementelor virale de care încerci să te ferești la fiecare pas prin tot felul de mijloace mai mult sau mai puțin funcționale.

Cum funcționează un astfel de dispozitiv?

După cum deja am menționat în rândurile anterioare, purificatorul de aer pentru interior elimină diverse surse de poluanți sau elemente neprielnice pentru organismul uman. Iată etapele prin care trece aerul dacă te vei folosi de un astfel de aparat:

  1. Purificatorul aspiră aerul ambiental pentru captarea particulelor nedorite.
  2. Aerul trece prin filtrare, proces ce va reține diferite tipuri de poluanți prezenți în aer.
  3. Tratează diverse volume de aer, în funcție de performanța aparatului.

Pentru a te bucura de cele mai optime rezultate, este esențial să instalezi câte un astfel de dispozitiv în fiecare cameră, deoarece orice casă este compartimentată, iar unele purificatoare aer sunt destinate unei singure încăperi. Așadar, aerul este pus în mișcare de către un ventilator. Acesta va trece prin sistemele de filtre cu care este echipat dispozitivul și va elibera un aer curat în adevăratul sens al cuvântului înapoi în încăpere.

Majoritatea dispozitivelor pe care le vei găsi pe piață vor aspira aerul pe partea laterală sau în spate, iar aerul filtrat va fi eliberat în partea superioară. Acest sistem asigură o bună circulație a aerului prin întreaga încăpere.

Este important de specificat faptul că performanța unor purificatoare aer depinde de ventilatorul cu care este dotat. Un model modern și calitativ îți garantează o funcționare silențioasă, eficientă și lipsită de probleme. Astfel, acel sunet constant pe care probabil l-ai auzit la alte tipuri de purificatoare nu te va mai deranja de acum încolo. Nu doar că nu te vai mai deranja, dar are posibilitatea de a-ți facilita adormirea.

De asemenea, este foarte important să acorzi o atenție suplimentară modului de operare. Cele mai potrivite sunt modelele intuitive, ușor de folosite, ce să-ți ofere flexibilitate. Unele modele mai noi vin cu module Wi-Fi care îți permit să controlezi dispozitivul de la distanță.