MEXICO CITY – UN ITINERAR COMPLET

Mexico City se află pe un platou înalt de 2.240 m în centrul țării. Adăpostește peste 20 de milioane de oameni, este o aglomerație uriașă cu o vitalitate ca oricare alta.

Petrecerea a 3 zile în Mexico City vă va face cunoștință cu un oraș cu tarabe stradale pline de viață și piețe de artizanat; baruri cool și energie în care copiii rătăcitori și demonstrațiile publice umplu fiecare colț.

Centrul istoric este o rețea de arhitectură spaniolă glorioasă, așezată pe rămășițele încă vizibile ale unui oraș antic aztec. În suburbii, viața tradițională a satului a supraviețuit expansiunii orașului și la doar o oră distanță, ruinele a ceea ce a fost odată cel mai mare oraș din America, stă ca o amintire a trecutului îndepărtat al Mexicului.

Muzeele sale sunt unele dintre cele mai bune din lume, iar galeriile sale de artă au un puternic mesaj politic și istoric. Fuziunea eclectică a bucătăriei mexicane și spaniole face acest itinerariu din Mexico City mult mai interesant și mai distractiv decât v-ați putea imagina. În plus, Mexicul are o valoare excelentă.

ZIUA 1 AM / ZOCALO SI CENTRO HISTORICO

Începeți-vă cele 3 zile în Mexico City la Plaza de la Constitución (cunoscută și sub numele de Zocalo), inima care bate a orașului și gazda catedralei, palatului prezidențial și birourilor guvernamentale. Acesta este pătratul care a fost desfășurat în filmul lui James Bond Spectre.

În nord-estul pieței se află centrul vechiului oraș aztec Tenochtitlán și rămășițele unui templu. Plimbați-vă în jurul ruinelor înainte de a explora muzeul atașat. Vizitați apoi Palacio Nacional, care găzduiește birourile președintelui și picturile murale ale lui Diego Rivera, care spun povestea istoriei Mexicului înainte de cucerirea spaniolă. Clopotul care stă în vârful catedralei a fost același care a sunat în timpul războiului de independență.

Îndreptați-vă spre nordul pieței și în Catedrala Metropolitana, cea mai mare catedrală din America. Mulți localnici se roagă la gama largă de altare aurite și din lemn. Asigurați-vă că vă alăturați unui tur al turnului clopotniță care vă duce pe acoperișul catedralei și vă oferă vederi superbe asupra Zocalo și oraș.

ZIUA 13.00 / MUZEUL ANTROPOLOGIC

Luați prânzul la El Cardenal, o clădire frumoasă cu un meniu tradițional excelent, înainte de a sări cu metroul până la Chapultepec (Linia 2). Ieșiți din metrou și intrați în parc, cel mai mare din Mexico City. Este un loc frumos plin de viață pentru o plimbare și un castel este cocoțat pe deal, dar adevăratul motiv pentru a veni aici este Muzeul Antropologic.

Muzeul de Antropologie este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Are 12 secțiuni care prezintă diferite aspecte ale istoriei mexicane. Nu puteți vedea totul, dar vă recomandăm să consultați secțiunile despre Teotihuacán, Mexica (Azteci) și Mayași, mai ales dacă intenționați să explorați Ruinele Maya din Mexic mai târziu. Asigurați-vă că vă îndreptați spre grădinile din spate, unde au fost construite replici ale ruinelor.

Urcă-te înapoi în metrou, ieși la Bellas Artes și mergi spre Plaza Garibaldi, o piață cu dansuri muzicale și o mulțime de baruri; un loc grozav pentru a petrece seara.

ZIUA 2 AM / COYOACÁN

Ziua a 2-a a itinerarului dumneavoastră în orașul Mexic explorează satul Coyoacán. În ciuda faptului că a fost depășit de orașul în continuă expansiune, acesta și-a păstrat independența și farmecul. Mergeți cu metroul până la Viveros (Linia 3), apoi mergeți spre est prin grădinile locale (Viveros de Coyoacán) până la muzeul Frida Kahlo.

Muzeul este „Casa Albastră” în care a trăit artista Frida Kahlo și acum este plin de amintiri și picturi din viața ei, căsătoria ei adesea dificilă cu Diego Rivera și înclinațiile ei marxiste. Prețurile au crescut în ultimii ani, iar cozile pot fi lungi, așa că asigurați-vă că rezervați online în avans.

ZIUA 2 AM / COYOACÁN

Ziua a 2-a a itinerarului dumneavoastră în orașul Mexic explorează satul Coyoacán. În ciuda faptului că a fost depășit de orașul în continuă expansiune, acesta și-a păstrat independența și farmecul. Mergeți cu metroul până la Viveros (Linia 3), apoi mergeți spre est prin grădinile locale (Viveros de Coyoacán) până la muzeul Frida Kahlo.

Muzeul este „Casa Albastră” în care a trăit artista Frida Kahlo și acum este plin de amintiri și picturi din viața ei, căsătoria ei adesea dificilă cu Diego Rivera și înclinațiile ei marxiste. Prețurile au crescut în ultimii ani, iar cozile pot fi lungi, așa că asigurați-vă că rezervați online în avans.

Mergeți în centrul satului și plimbați-vă prin Plaza Hidalgo, Jardin Centenario și biserica Juan Batista. Piețele și tarabele cu mâncare sunt pline pe străzile din jur. Așezați-vă și luați prânzul pe trotuar cu unul dintre mulți bucătari zâmbitori, încercați deliciosul  porumb de stradă mexican

ZIUA 14:00 / STREET FOOD & BAR HOPPING

După-amiaza, plimbare la muzeul Leon Troțki. Troțki și-a pierdut lupta cu Stalin pentru a deveni liderul Uniunii Sovietice, a fost exilat și condamnat la moarte. Și-a căutat refugiu în Mexico City și și-a stabilit casa în Coyoacán. Această casă, un muzeu al vieții lui, rămâne așa cum era atunci când a fost în cele din urmă ucis.

Urcați înapoi cu metroul la metroul Coyoacán (Linia 3) și mergeți spre Balderas (Linia 3). Ieșind, explorați străzile sudice din Almeda și Centro Historico înainte de a vă petrece seara în barurile pietonale San Jeronimo și Regina. Încercați un  mezcal sau tequila înainte de cină  și o farfurie cu lăcuste înainte de a lua loc la Zéfiro pentru o masă grozavă.

ZIUA 3 AM / TEOTIHUACÁN

În ultima zi din cele 3 zile petrecute în Mexico City, plecați din oraș către Piramidele Soarelui și Lunii din vechiul oraș mexica Teotihuacán, cândva cel mai mare oraș din America. Vă puteți alătura unui tur, dar adesea petrec puțin timp la vedere și mai mult timp la magazine și alte curiozități. Mai bine să luați metroul până la Autobuses del Norte (Linia 5), ​​să vă ridicați biletele de la Puerta 8 din stația de autobuz și să luați autobuzul către Pyramides sau Zona Arquelogico.

Autobuzul durează 1 oră și te lasă chiar la intrarea în parc. Ajută să ajungeți devreme, deoarece aglomerația și căldura se ridică după ora 10:00. Începeți prin a urca cele 248 de trepte până la Piramida Soarelui înainte de a începe căldura zilei. Apoi plimbați-vă pe Bulevardul Morților pentru a urca mai scurt pe Piramida Lunii.

Intră în muzeul de la baza acestuia înainte de a explora Palatul Quetzlpapálotl, cu stâlpii săi sculptați bogat și picturile murale colorate. Explorarea întregului site durează 2 până la 3 ore, după care plecați de la poarta 2, mergeți prin parcare și luați autobuzul din partea îndepărtată a drumului principal. Nu ar trebui să așteptați mai mult de 20 de minute.