Lumanarile colorate de Craciun: semnificatia lor

Lumanarile colorate de Craciun: semnificatia lor

Lumanarile colorate de Craciun au devenit elemente esentiale pentru decorarea oricarei locuinte. Poate parea ca mai este mult de parcurs pana la sosirea acestui timp cu totul special, dar niciodata nu este prea devreme sa alegem acele elemente decorative care vor face parte din locuinta noastra, elemente din care aceste lumanari nu pot lipsi, alaturi de altele traditionale precum brazi de lux, mancaruri si luminite de Craciun.

Ceea ce poate nu toata lumea stie este ca lumanarile colorate de Craciun se regasesc intr-o multitudine de culori, fiecare dintre ele cu o semnificatie diferita pe care este bine sa o stim pentru a crea medii mai bune si un decor mai armonios.

Dar inainte de asta, este important de stiut ca iluminatul are un aspect simbolic foarte important de Craciun. Sa nu uitam ca in sensul sau crestin, cel mai raspandit astazi, nasterea lui Iisus este considerata evenimentul care a adus lumina unei lumi scufundate pana atunci in intuneric; steaua care i-a calauzit pe intelepti preia aceasta idee. Desi si alte traditii si culturi au manifestat o predilectie pentru folosirea luminii in ultimele zile ale anului, chiar si dincolo de conceptul raspandit de crestinism. In China, din timpuri imemoriale, este obisnuit ca felinarele de hartie cu lumanari in interior sa fie realizate la festivitatile de sfarsit de an, deoarece se considera ca onoreaza stramosii si alunga spiritele rele pentru a incepe noul an cu dreptul.

Lumanari colorate de Craciun: optiuni de culori

Luminitele de pe brad sau de pe cablurile de iluminat sunt cateva dintre elementele pe care le folosim mereu atunci cand pregatim decorul casei noastre pentru sezon. Multi oameni decid ca si lumanarile colorate de Craciun merita integrate in decor. Daca le folosim, le putem alege culorile in functie de natura lor simbolica, despre care vom discuta mai jos.

  • Lumanari galbene

Lumanarile galbene sau aurii sunt folosite pentru a atrage abundenta, banii si prosperitatea. Se crede ca sub lumina transmisa de aceste lumanari, chestiunile economice vor fi favorizate. Aceste lumanari sunt perfecte pentru a ilumina orice incapere din locuinta, desi langa brad ne pot ajuta sa realizam un decor mai elegant.

  • Lumanari rosii

Rosul a fost intotdeauna o culoare care a transmis pasiune si putere, precum si reprezentantul iubirii. Culoarea rosie a lumanarilor va fi responsabila pentru a oferi mai multa energie caminului, energie necesara pentru a face fata oricarui eveniment neprevazut.

  • Lumanari albastre

Indiferent ca este vorba de nuante de albastru mai inchise sau de albastru deschis, aceasta culoare este sinonima cu aducerea linistii si pacii in casa.

  • Lumanari portocalii

Portocaliul este o asa-numita culoare calda, fierbinte, iar atunci cand este folosit in lumanari, este un simbol al succesului in general, precum si al ingeniozitatii.

  • Lumanari verzi

Verdele a fost intotdeauna culoarea sperantei si de Craciun, speranta este un sentiment care ar trebui sa fie mereu prezent. Pariati pe acest tip de lumanare daca doriti ca ceva ce cautati de mult sa se intample in sfarsit.

  • Lumanari albe

Aceasta culoare este folosita pentru a simboliza nevoia de indrumare in urmatoarele proiecte pe care le vom intreprinde in viata noastra.

Dupa cum ati putut citi pe parcursul acestui articol, culoarea lumanarilor este intr-adevar importanta. Stiind ca nu ne putem concentra doar pe o singura culoare de lumanari, ci ca le putem combina pentru a crea un mediu mai armonios in aceasta perioada a anului, haideti sa integram si acest element in decorul de Craciun.