Gazduire web si servere dedicate

Gazduire web: factorii de care trebuie să ții cont înainte de a face o alegere

Atunci când vine vorba despre alegerea firmei de încredere pentru furnizarea pachetului ideal de gazduire web, indiferent că deții un blog personal sau un magazin online de o anvergură impresionantă, vei avea nevoie de un web hosting potrivit nevoilor tale.

Astfel, te vei lovi de o serie de întrebări:

 • Ce este web hosting-ul?
 • Ce funcționalități are?
 • De ce am nevoie de el?
 • Care sunt restricțiile și cum se aplică acestea?
 • Ce fel de domeniu să alegi?

Iar întrebările pot continua. Prin urmare, trebuie să ai în vedere 3 criterii importante după care să te orientezi pentru a alege serviciul cel mai potrivit nevoilor tale.

Cât de fiabilă este firma de gazduire web aleasă?

Un prim criteriu de alegere este fiabilitatea. Alegerea unei firme profesioniste nu este tocmai cea mai ușoară decizie. În cazul în care ești începător sau dacă ai câteva experiențe puțin mai plăcute, atunci procesul poate fi destul de anevoios în ceea ce privește alegerea pachetului de hosting.

În primul rând trebuie să fii familiar cu diversele variante de web hosting disponibile pe care le poți alege. Documentează-te de ce serviciu îți asigură fiecare și ce pachete au disponibile pentru atingerea scopurilor.

Astfel, în funcție de obiectivele setate, va trebui să te orientezi după:

 • prezența calitativă în online;
 • conversii numeroase;
 • ROI pozitiv;
 • bounce de rate scăzute.

VPS sau Virtual Private Server este un server online, în mediul virtual, ce poate să acționeze precum un server dedicat, care prezintă un raport calitate/preț mai bun în comparație cu conturile de gazduire web shared.

Principalele avantaje ale unui astfel de tip de hosting sunt:

 • alocarea CPU-ului în funcție de pachetul pe care-l comanzi;
 • alocarea RAM;
 • spațiul dedicat;
 • Acces root, adică acces nelimitate asupra serverului;
 • număr nelimitat de domenii de găzduire.

Hosting shared este una dintre cele mai populare soluții alese, utilizate la nivel global datorită costurilor sale reduse. Practic, împarți spațiul și cu alți beneficiari.

Hosting serverul dedicat îți permite un control crescut în ceea ce privește resursele unui server. Nu vei mai împărți resursele tale cu alte site-uri.

Reseller hosting a fost conceput mai ales pentru persoanele fizice sau juridice ce-și doresc să ofere servicii de gazduire web, însă nu dispun de resursele necesare.

Care este performanța furnizorului de gazduire web?

În orice domeniu ai activa, alegerea unei firme de încredere se bazează pe performanțele de care a dat dovadă. Astfel, nu te încrede în firmele de web host care se laudă cu un transfer de date nelimitat.

Acea firmă este supusă unor cheltuieli pentru serviciile de net, iar dacă tu consumi mult, factura ta va crește văzând cu ochii. Multe website-uri au pățit acest lucru.

În cazul în care deții propriul site, probabil vei dori să ai o adresă de e-mail specifică. Astfel, firma pe care o alegi trebuie să-ți permită să setezi orice adresă de e-mail îți dorești pentru domeniul ales.

Orice mesaj va fi retrimis către adresa ta personală de e-mail sau într-un inbox specificat de către tine. La fel de important este să poți seta un autoresponder. Pentru a-ți da seama de performanțele sale, cercetează recomandările și review-urile utilizatorilor.

Care este nivelul de securitate?

Siguranța datelor și a informațiilor este prioritară în cazul tuturor magazinelor online. Cele mai sigure conturi sunt cele certificate SSL. Astfel, clienții au o mai mare încredere în site-urile care oferă securitate, precum cele ce încep cu https:// în loc de http://.

Acestea criptează informația, oferă autenticitate, conferă credibilitate și cresc puterea brandului tău. Prin urmare, orientează-te după firma de hosting potrivită nevoilor tale!