Cafeaua este consumată regulat de iubitorii de cafea datorită gustului savuros și gustos pe care îl are. Însă, dacă vrei să bei o cafea și nu vrei să ieși din casă pentru acest lucru, un aparat de cafea este rezolvarea problemei tale.
Cu achiziționarea unui aparat de cafea inovativ, nu doar că beneficiezi de cafea calitativă și la fel de gustoasă ca și cea de la cafenea, dar beneficiezi și de anumite avantaje care aparatul ți-l oferă. Acesta se găsește pe piață în diverse modele, forme, culori și dimensiuni.
Există o categorie de oameni care vor să-și savureze cafeaua acasă nu doar pentru a economisi bani, dar și pentru a o prepara singuri cu ajutorul facilităților aparatului de cafea. Astfel, cantitatea cafelei poate să fie mult mai mare decât la cafenea, gustul mai intens sau mai slab, mai mult lapte, mai multă spumă sau chiar deloc etc.
Totodată, aparatul de specialitate pentru cafea oferă inovații avansate pentru a elimina uleiurile și aromele care se găsesc în boabele de cafea. În acest fel, cafeaua are o textură cremoasă, fină și catifelată.
Temperatura poate să fie setată sau schimbată cu ajutorul instalației pentru controlul temperaturii, care se ocupă cu temperatura optimă pentru apa care urmează să fie folosită pentru prepararea cafelei.

Aparatul ideal de specialitate pentru nevoile tale
Există o varietate de aparate special destinate pentru prepararea cafelei, care au incorporate inovații actuale pentru a ușura procesul de preparare al acesteia, caracteristici speciale pentru a influența aroma cafelei, culoarea acesteia sau textura.
Astfel, trebuie să iei câteva aspecte în considerare înaintea achiziționării aparatului de cafea, iar acestea sunt următoarele:
- Espressor cu presiune – cu ajutorul espressorului, care este cel mai cunoscut aparat de cafea și unul dintre cele mai achiziționate, acesta este bun la eliminarea uleiurilor și a aromelor importante din cafea.
Pentru a putea ca eliminările acestora să fie corespunzătoare, vei avea nevoie de o pompă regenerabilă care să aibă măcar 15 bari. Prin presiunea regenerabilă poți modifica extracția care va urma, în funcție de caracteristicile și necesitățile tale.
- Instalațiile menite pentru controlul temperaturii – acestea sunt de mare ajutor pentru a elimina aroma cafelei. Temperatura apei din aparatul de cafea poate să fie modificată în funcție de preferințele tale, iar aroma va fi mai intensă sau mai slabă, în funcție de temperatura apei.
Aroma este una dintre caracteristicile importante pentru a realiza o cafea de specialitate și de înaltă calitate, chiar și la tine acasă. Așa că, acest aspect este foarte important, mai ales dacă ești un fan înrăit al cafelei.
- Măcinător exterior sau încorporat – prospețimea cafelei tale este și ea esențială. Cafeaua trebuie să fie mereu proaspătă pentru a avea un gust și o aromă extraordinară. Astfel, măcinătorul exterior sau interior este o achiziție splendidă pentru tine.
Măcinătorul exterior este o alegere în momentul în care ai cumpărat deja un aparat de cafea, care nu are încorporat măcinătorul, și vrei ca aroma acesteia să fie proaspătă. Astfel, acesta trebuie să poată fi ajustat în funcție de metoda de presare și de grosimea măcinăturii.
Iar, măcinătorul interior este încorporat în aparat, acesta măcinând înainte de eliminare boabele de cafea, ceea ce îi dă o aromă savuroasă cafelei.
- Personalizarea și reglarea capacității – pentru a putea să-ți personalizezi cafeaua în stilul în care vrei, trebuie ca aparatul să fie dotat cu aceste aspecte pentru reglarea unor parametrii pentru prepararea cafelei, cum ar fi: raportul dintre apă și cafea etc.
- Reputația brandului – probabil ai un brand de la care vrei să-ți achiziționezi aparatul special de cafea, însă asigură-te că reputația lui este curată și citește recenziile modelului pe care vrei să-l achiziționezi.
Metoda specială pentru prepararea unei cafele
Aceasta este esențială pentru realizarea unei cafele calitative și perfectă pentru gustul tău. Gustul, aroma, dar și rezultatul final al cafelei este semnificativ influențat de către acest aspecte care poate schimba drastic cafeaua dacă nu sunt respectate.
Mai jos vei observa câteva dintre sfaturile care te ajută pentru metoda de preparare a cafelei:
- Metoda pour-over – aici este importantă temperatura apei care trebuie să fie între 90-95 de grade Celsius, iar aceasta trebuie să fie turnată peste cafeaua măcinată, care urmează să se scurgă printr-un filtru și după să ajungă într-un recipient destinat acesteia.
Tipul eliminării și fluxul apei trebuie să fie respectat pentru a avea o cafea cu o aromă savuroasă.
- Espresso – aici se folosește forțarea unei cantități de apă fierbinte peste o cantitate de cafea care este măcinată sub presiune. Extracția să fie de 25-30 de secunde, nu mai mult, pentru a obține un rezultat final bine preparat și cremos.
Espressorul trebuie să fie cu inovații tehnologice bune și raportul dintre apă și cafea să fie același.
- Aeropress – datorită ajutorului pe care aeropress-ul îl are de la un piston, presarea apei peste cafeaua măcinată se face mult mai ușor. Acesta controlează presiunea și timpul de extracție corespunzător pentru prepararea cafelei de specialitate acasă.
Prin aeropress poți experimenta metode de preparare a cafelei, ca de exemplu: durata de extracție să fie diferită sau raportul de apă etc., iar în acest fel poți obține o varietate de gusturi.
- Filtrul – pentru această metodă clasică de preparare a cafelei este recomandat filtru de hârtie. Raportul de cafea și apă trebuie să fie echilibrat, iar filtrul chiar dacă este de hârtie să fie unul calitativ.
Așadar, chiar și acasă poți să-ți prepari cafea de calitate cu ajutorul unui aparat de cafea profesional, iar procesul va fi mult mai ușor și satisfăcător pentru tine.