Clinicile de fertilizare- pe care sa o alegi?

Clinicile de fertilizare- pe care sa o alegi?

Ai auzit vreodata de cazul unui cuplu in care unul dintre parteneri sau chiar amandoi se confrunta cu diagnosticul de infertilitate, dar in acelasi timp isi doresc nespus de mult un copil al lor? Sau poate chiar tu te afli in ipostaza unei astfel de persoane, care nu isi poate vedea visul implinit din vina unei conditii medicale fara tratament propriu-zis. Infertilitatea este ceva cu care vei trai toata viata, insa nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca medicina a evoluat in asa fel incat, in prezent, exista mai multe serii de proceduri specifice acestui domeniu, care iti pot alina durerea si te pot ajuta sa aduci pe lume un copil.

Fertilizarea in vitro este, bineinteles, prima varianta care trece prin mintea tuturor cand se deschide acest subiect. Fertilizarea in vitro reprezinta, fara doar si poate, optiunea cea mai la indemana si cu cele mai bune rezultate. Sansele de reusita nu sunt de 100%, insa procentul trece cu usurinta de jumatate.

Foarte multe cupluri apeleaza la aceasta varianta, deoarece este prima optiune pe care o recomanda orice medic ginecolog in momentul in care se descopera diagnosticul de infertilitate. Nu poate fi exclus faptul ca procedura este suficient de costisitoare, insa solutii se pot gasi, mai ales avand in vedere faptul ca in Romania, scaderea natalitatii reprezinta o mare problema, iar cei de la conducerea Statului vor sa ofere cele mai bune solutii pentru cetateni.

Medicina nu inceteaza sa ne surprinda. Tehnologia in domeniul medical nu va inceta probabil niciodata sa se imbunatateasca, asa incat orice procedura de acest tip este efectuata in cele mai optime conditii pentru orice pacienta, de catre specialisti care isi respecta meseria.

Cum iti alegi clinica de fertilizare in vitro?

Din fericire pentru orice persoana care se confrunta cu aceasta problema deranjanta, tehnologia se afla in plina dezvoltare si tot mai multe clinici ofera aceste servicii specifice fertilizarii. In principiu, sa afli de existenta catorva clinici de fertilizare in zona in care locuiesti nu va reprezenta o misiune imposibila. Intr-o era in care totul este digitalizat, orice informatie valoroasa se afla la doar un click distanta.

Bineinteles, indicat este sa te informezi din timp, inainte de a programa o consultatie. Poti foarte usor sa verifici pe internet recenziile pe care clinica cu pricina le-a primit de la pacientii anteriori, sau sa intrebi prieteni si chiar si familia daca nu cumva s-au confruntat cu astfel de probleme si cunosc medici care sa presteze servicii la o calitate inalta. Nimeni nu trebuie sa treaca singur prin aceasta perioada grea, asa ca nu ezita sa discuti cu cineva drag aceste detalii.

In cazul in care gandul de a deveni parinte te framanta de ceva vreme, insa ai primit diagnosticul de infertilitate, acum este momentul sa actionezi. Programeaza-te cat mai repede la un consult ginecologic si discuta cu medicul tau care ar fi cea mai buna varianta pentru tine. Datorita evolutiei tehnologiei dar si a numarului tot mai mare de specialisti, visul tau poate deveni realitate. Indrazneste, pentru ca meriti!