Cele mai noi tehnologii implementate în Audi TT

Audi este una din companiile cele mai cunoscute din lume, producătoare de mașini de calitate superioară și de lux. Aceștia au început dezvoltarea și investirea în tehnologiile mult mai avansate pentru mașinile lor și bineînțeles că Audi TT a putut să beneficieze de aceste actualizări.

Numele acestei mașinii vine de la cursa legendară de motociclete, Tourist Trophy. Designerii și-au pus toată strădania lor în construirea unei mașini cu un design exterior superb și o performanță deosebită. Audi TT fiind o mașină de lux și sport. Acest model s-a lansat în 1998 cu un design asemănător cu modelul cel mai nou de pe piață.

Această mașină are un design exterior care este ușor de recunoscut. Are profil modernist și linii ascuțite. Aceasta beneficiază și de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi sistemul de asistență pentru parcare, sistemul de tracțiune quattro integral și de sistemul de navigație MMI. Acest model de Audi a primit și două premii „Best Sports Car” în 2015 și „Design of the Year” în  2007.

De ce tehnologii noi beneficiază Audi TT

Audi TT beneficiază de anumite tehnologii de ultimă oră pentru confortul și siguranța ta, dar și pentru a putea ca mașina să aibă o performanță excepțională. Tehnologiile de care beneficiază sunt:

 • Sistemul de Navigație MMI – acest sistem de navigație oferă comenzi vocale și căutarea locațiilor, dar dispune și de un ecran tactil cu o dimensiune de 8,3 inch.
 • Sistemul de tracțiune integrală quattro – cu ajutorul acestui sistem, mașina beneficiază de o aderență sporită. Astfel, este mult mai sigur să conduci pe drumuri cu o infrastructură nu tocmai bună sau în timpul unor condiții meteorologice rele.
 • Sistemul de asistență pentru parcare – datorită acestui sistem care îți oferă o cameră pentru a vedea în spate și anumiți senzori de parcare, poți să parchezi mașina în siguranță, mai ales în locurile de parcare greu accesibile.
 • Sisteme de asistență pentru șofer – poți beneficia de asistență pentru a-ți menține banda sau pentru a porni de pe loc, chiar și să avertizezi mașina dacă ești prea obosit. Astfel, vei putea avea un drum sigur și fără peripeții la volan.
 • Virtual Cockpit – acesta este un display digital unde poți să vezi turația motorului, cât combustibil mai ai, viteza cu care mergi, cât și informații despre navigație.
 • Sistem de sunet – acesta are o calitate a sunetului superioară și dispune de 13 difuzoare.

Avantajele și dezavantajele unui astfel de model

Avantajele unui Audi TT sunt:

 • Design-ul – acesta are un design exterior sportiv și modernist. Apreciat de majoritatea iubitorilor de mașini și nu numai. Interiorul mașini este remarcabil, de asemenea, este și confortabil.
 • Performanța – mașina beneficiază de o transmisie extraordinară și de un motor puternic. Pe lângă aceste componente importante pentru mașină, ca să aibă o performanță bună, mai sunt și tehnologiile de ultimă oră. Astfel, conducerea acestei mașini este mult mai ușoară.

Dezavantajele unui Audi TT sunt:

 • Dimensiunea – aceasta este compactă și destul de mică, având două uși. Audi TT este menită pentru două persoane, însă poți să mai ai un pasager sau doi în spate. Dar, la drum lung va fi foarte incomod pentru aceștia, chiar dacă interiorul este confortabil.
 • Costul – această mașină este costisitoare și în momentul achiziționării, dar și dacă ai avut un accident sau vrei să faci anumite modificări. De altfel, aceasta nu este accesibilă tuturor oamenilor. Prețul unei astfel de mașini este mult mai costisitoare în Europa, decât în Statele Unite ale Americii.
 • Suspensiile – suspensiile de care această mașină beneficiază sunt destul de dure și pe drumurile cu o infrastructură proastă, mașina poate să vibreze.

Bineînțeles, ca fiecare mașină, și aceasta vine cu avantaje și dezavantaje. Aceasta oferă anumite beneficii, datorită tehnologiilor de ultimă oră incorporate pe care le are și de care te vei putea bucura.