Ce este spondiloza cervicală cu radiculopatie

Ce este spondiloza cervicală cu radiculopatie?

Spondiloza cervicală este o afecțiune a coloanei vertebrale cervicale, care constă în degenerarea discurilor intervertebrale și a articulațiilor vertebrale, precum și îngroșarea ligamentelor și formarea de osteofite (outgrowths osoase). Aceasta poate duce la comprimarea nervilor spinali și a măduvei spinării, ceea ce poate cauza durere și slăbiciune în brațe și mâini.

Radiculopatia este o afecțiune a nervilor spinali care poate fi cauzată de spondiloza cervicală. Aceasta se manifestă prin durere, amorțeală și slăbiciune în brațe și mâini. Simptomele pot fi agravate de mișcările capului sau gâtului și pot fi ameliorate prin întindere și îndoirea gâtului într-o anumită poziție.

Tratamentul poate include diverse medicamente si produse pentru spondiloza cervicala pentru a ameliora durerea și inflamația, terapie fizică pentru a întări mușchii gâtului și a îmbunătăți mobilitatea, precum și intervenții chirurgicale pentru a înlătura sursa de compresie a nervilor spinali.

Cum să tratezi spondiloza cervicală?

Tratamentul pentru spondiloza cervicală poate include:

Medicamente pentru durere și inflamație, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina.

Exerciții fizice pentru a întări mușchii gâtului și pentru a îmbunătăți flexibilitatea.

Fizioterapie pentru a îmbunătăți mobilitatea gâtului și pentru a întări mușchii.

Masaj pentru a ușura durerea și a îmbunătăți circulația.

Terapie ocupațională pentru a vă învăța cum să evitați pozițiile care cauzează durere și pentru a vă învăța să faceți activitățile zilnice într-un mod care să vă protejeze gâtul.

În cazuri severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a elimina osteofitele sau pentru a înlocui discurile deteriorate. Este important să discutați cu medicul dvs. pentru a determina ce opțiune de tratament este cea mai potrivită pentru dvs.

Cum să dormi cu spondiloză cervicală?

Dormitul poate fi dificil pentru cei care suferă de spondiloza cervicală, deoarece pozițiile de dormit pot agrava durerea și disconfortul. Iată câteva sfaturi pentru a dormi mai confortabil cu spondiloza cervicală:

Folosiți un pernă ortopedică pentru a susține gâtul și a evita îndoirea sa într-o poziție neobișnuită.

Dormiți pe o saltea moale sau medie, care vă susține coloana vertebrală într-o poziție naturală.

Evitați dormitul pe spate, deoarece aceasta poate provoca îndoirea gâtului într-o poziție incomodă. În schimb, dormiți pe o parte, cu o pernă între genunchi pentru a menține o poziție corectă a coloanei vertebrale.

Dacă dormiți pe burtă, puneți o pernă sub abdomen pentru a evita îndoirea gâtului într-o poziție îndoielnică.

Dacă aveți probleme persistente cu dormitul sau dacă vă treziți cu durere sau disconfort în gât, ar trebui să discutați cu medicul dvs. pentru a vă ajuta să găsiți soluții pentru problemele de somn.

Ce medic să consultați pentru spondiloza cervicală?

Pentru tratamentul spondilozei cervicale, puteți consulta un medic specialist în afecțiunile coloanei vertebrale, cum ar fi un medic ortoped sau un medic fiziatru. De asemenea, puteți consulta un chiropractician sau un fizioterapeut pentru tratamente care vizează îmbunătățirea mobilității și a forței musculare în zona gâtului.

Este important să discutați cu medicul dvs. de familie pentru a obține un diagnostic corect și pentru a vă ajuta să decideți care este cel mai bun plan de tratament pentru dvs.

Cât durează spondiloza cervicală?

Spondiloza cervicală este o afecțiune cronică, care poate persista pentru o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, simptomele pot fluctua în intensitate și pot fi mai severe la unii oameni decât la alții. Tratamentul poate ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mobilității, dar este posibil ca spondiloza cervicală să continue să afecteze persoana în cauză pe parcursul vieții.

Este important să discutați cu medicul dvs. despre opțiunile de tratament și să urmați un plan de tratament care să vă ajute să gestionați simptomele și să vă mențineți o calitate bună a vieții.