Ce avantaje ai atunci când deții o mașină electrică

Mașinile sunt cele printre cele mai importante obiecte din viețile noastre. Siguranța noastră din trafic ține și de alegerile noastre în ceea ce privește alegerea unui autovehicul. De aceea este foarte important la ce trebuie să ne uităm în momentul în care alegem să cumpărăm o mașină. Trebuie să acordăm o atenție sporită în cazul mașinilor second-hand pentru a ne asigura că vechiul proprietar nu ne minte în legătură cu mentenanța mașinii. Un avantaj al mașinilor electrice este că sunt mai ușor de întreținut  pe partea mecanică decât o mașină mecanică care necesită mai multe verificări la mecanismele de funcționare.

Uite 3 avantaje pentru care merită să cumperi o mașină electrică!

  1. Costurile reduse pentru a întreține o mașină electrică

O mașină electrică nu are bujii, filtre, kituri de distribuție, filtre și nu trebuie să faci schimbul de ulei. Acestea sunt doar câteva avantaje din partea de mecanică a mașinii de care nu trebuie să te preocupi. Spre deosebire de mașinile mecanice, reviziile mașinilor electrice sunt mult mai puțin costisitoare.

Un alt avantaj al acestor mașini este că au o tehnologie dezvoltată pentru a conserva și viața discurilor de frână mulțumită frânării regenerative.  Mașinile electrice necesită o mentenanță care nu este atât de costisitoare dacă nu circulați mult în general, costul acesteia fiind amortizat cu economia de la combustibil.

  1. Beneficierea unei reduceri de preț și taxe

Taxele și impozitele anuale reprezintă acele dări pentru stat care uneori ne pun în dificultate economică. Statul român este un susținător al unui mediu cât mai curat și nepoluant, de aceea acesta vine cu tot felul de inițiative și proiecte.

Achiziționarea mașinilor electrice este mai ușoară decât crezi. Statul a inițiat un program numit Rabla Plus unde primești un ajutor, prețul fiind redus cu 45.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism electric, iar dacă optezi pentru un autoturism de tip hibrid statul te ajută cu o reducere de 20.000 de lei. O mașină electrică te ajută să economisești bani deoarece statul de scutește de impozitul anual auto.

  1. Costuri mai reduse ale energiei electrice

Diferite orașe sustenabile din România încearcă să susțină cumpărarea acestor mașini prin amplasarea stațiilor de încărcare care în unele locații este chiar gratuită dacă sunt respectate anumite condiții. Prețul unei cantități de curent consumată variază între 30 și 60 de lei. Pentru încărcările rapide prețul este doar puțin mai ridicat decât în mod normal însă comparativ cu mașinile mecanice, banii pe combustibil al unei mașini electrice te ajută să economisești mulți bani.

Nu este nevoie să mergi la stațiile de încărcare de fiecare dată dacă vrei să nu pierzi timp. Acum poți să îți încarci chiar de acasă autovehiculul prin achiziționarea unei stații de încărcat mașina electrică de la Tik.ro chiar în garajul tău și este foarte ușor de montat la panoul tău electric.

După cele prezentate suntem de părere că o mașină electrică te ajută să ieși și în evidență datorită modelelor nonconformiste de cele mai multe ori. Piața auto din această categorie este restrânsă, ceea ce de multe ori poate să fie și un beneficiu. Achiziționarea unui astfel de autoturism te va costa în jur de 20.00 de euro însă dacă analizezi reducerile care vin din încărcarea unei astfel de mașini și a întreținerii ei, merită să o achiziționezi.

Sursa foto: pexels.com