Cat a ajuns sa coste cazarea in Qatar pentru campionatul mondial?

Este visul oricarui microbist sa ajunga sa vada meciurile de la cele mai mari competitii (europene sau internationale), dar acest lucru se poate dovedi destul de costisitor, chiar si pentru persoanele care nu au probleme cu veniturile.

Campionatul mondial 2022, care se va juca la sfarsitul anului si este cap de afis pentru acea perioada, va debuta pe data de 21 noiembrie cu meciul dintre Qatar si Ecuador. Ultimul meci va fi pe data de 18 decembrie, atunci decidandu-se marea castigatoare a campionatului mondial, dupa faza grupelor si 3 faze eliminatorii.

Pentru fanii de pariuri sportive, Brazilia este favorita caselor de pariuri cu o cota de 5.50, urmand Franta cu o cota de 7 si Anglia cu o cota de 7.50.

Cele mai bune echipe din lume se dueleaza pentru acest titlu si toti jucatorii de top de la toate echipele vor fi prezenti aici, pentru ca acest trofeu este unul foarte pretuit si pe care orice nationala si jucator il doreste in palmares.

Totusi, pentru un microbist o asemenea aventura s-ar putea dovedi mult prea costisitoare.

Un bilet de avion Bucuresti – Doha pentru a acoperi perioada meciurilor, cu plecare din Bucuresti pe data de 17 noiembrie(cu o zi inainte de primul meci) si intoarcere in Romania pe 19 Decembrie (dupa finala) ajunge la suma de 6800 RON, adica aproximativ 1300 euro, o suma de aproximativ 2-3 ori mai mare decat ar costa un bilet in mod normal spre capitala Qatarului.

Daca vrei sa participi la mai putine meciuri, e posibil sa gasesti perioade mai scurte si zboruri pe la aproximativ 3000 RON, dar tot este in jur de 600 euro, deci destul de costisitor.

Pentru cazari, rezultatul este si mai socant, pe booking.com nemaifiind disponibile proprietati deloc, chiar si pentru una sau doua zile. Nu mai exista proprietati disponibile pentru aproape nicio data din perioada campionatului mondial. Desi este posibil sa mai apara disponibilitati datorita rezervarilor anulate, pretul lor cu siguranta va fi extrem de mare.

Pe Airbnb pretul unei cazari sare de la 2-300 euro pe noapte pentru doar o camera pana la pretul de 700-1000 euro pe noapte pentru hoteluri sau optiuni mai aproape de stadioanele unde se joaca meciurile. Deci o aventura de 2 saptamani(14 zile) ar costa minim 10,000 euro pentru o cazare standard, fara nimic impresionant.

Pentru bilete la meciuri, preturile pentru meciurile din grupe sunt in jur de 150 euro, pretul urcand pentru meciurile din fazele eliminatorii, probabil pentru finala ajungandu-se la sume aproape de 1000 euro. Depinde, de asemenea, si de locul ales in tribuna, cu cat locurile sunt mai bune cu atat pretul este mai ridicat.

Pentru cei care au venituri foarte ridicate, este posibil sa isi permita o asemenea „aventura” si sa vada mondialul live din Qatar, dar si pentru cei care vor ramane acasa lucrurile stau bine, meciurile fiind transmise de Digi Sport si Look Sport in format HD!

Image source –  https://historyofsoccer.info