Care este mai buna? Epilarea cu laser sau epilarea cu IPL?

Daca te-ai hotarat sa iti faci epilare definitiva, probabil ca te intrebi ce solutie sa alegi. IPL sau laser? Ce optiune este mai eficienta si care iti ofera rezultate pe un termen mai lung? In randurile ce urmeaza iti vom oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a face o alegere corecta.

Care este diferenta dintre epilarea cu laser si epilarea cu IPL?

In primul rand, majoritatea oamenilor nu realizeaza ca exista o diferenta intre aceste doua tipuri de tratament, asta pentru ca multe dintre saloane si clinici se refera adesea la ele ca fiind acelasi lucru. Exista multe asemanari, dar tehnologiile sunt diferite, iar asta presupune ca procedurile si rezultatele vor fi diferite.

Diferentele dintre laser si IPL

Laserul produce un fascicul de lumina de o singura culoare. Acea lumina merge intr-o singura directie si este foarte concentrata si, prin urmare, foarte eficienta. Intra in piele/foliculul de par unde este indreptata. In mare parte, o anumita nuanta de lumina rosie functioneaza cel mai bine pentru a distruge parul. Unele lasere pot fi folosite in siguranta pentru toate tipurile de piele, de la cea mai deschisa la cea mai inchisa piele. Un astfel de laser este L’Ortec Medical, Infinity 1200 Upgrade, folosit la G. Beauty, unul dintre cele mai bune saepilare definitiva cu laser Brasovloane de epilare definitiva cu laser Brasov. (In general, IPL-urile nu sunt sigure de utilizat pe pielea inchisa la culoare, deoarece pot cauza arsuri.) Totodata, un fascicul laser va tinde sa patrunda mai adanc in piele si par decat un fascicul IPL.

IPL inseamna Intense Pulsed Light. IPL-ul emite un spectru de lumina (energie luminoasa) cu mai multe lungimi de unda. De asemenea, energia luminoasa nu merge intr-o directie – este imprastiata asemenea unui blit puternic al unei camere foto. Aceasta energie luminoasa intra in piele, insa nu este la fel de concentrata ca cea emisa de laser si nu ar trebui sa fie folosita pe pielea inchisa la culoare, deoarece risca sa o arda.

Asemanarile dintre laser si IPL

In general, laserul ofera rezultate mai bune decat IPL-ul in ceea ce priveste reducerea cresterii parului. Acest lucru se datoreaza faptului ca energia laserului patrunde mai bine si mai exact in pigmentul parului.

Cu toate acestea, unele IPL-uri pot functiona la fel de bine ca laserele, insa acest lucru depinde mai mult de calitatea aparatului si de esteticianul care efectueaza procedura.

Daca laserul este grozav, insa esteticianul nu este bine pregatit, atunci vei obtine rezultate slabe. Daca IPL-ul este bun si eteticianul este bine instruit, atunci rezultatele vor fi bune! Daca laserul este bun, iar esteticianul este bun, atunci vei obtine rezultate si mai bune!

Studiile clinice au aratat ca rezultatele unui laser mediu vor fi mai bune decat rezultatele unui IPL mediu. Se estimeaza ca 6 sesiuni de epilare cu laser ofera aceleasi rezultate ca 8 sesiuni de epilare cu IPL.