Care este cea mai buna perioada din an pentru a vinde o garsoniera in Bucuresti?

Atunci cand vine vorba de vanzarea unei locuinte, exista foarte multe lucruri de luat in considerare pentru ca intregul proces sa se poata desfasura in parametrii cat mai optimi cu putinta. Cu toate ca aici sunt prezenti cativa factori personali care trebuie luati in seama – de la regularitatea fluxului de numerar si pana la urgentarea unei mutari – un factor extrem de important fata de care trebuie acordata o atentie deosebita il reprezinta perioada anului in care incepe sa fie expus anuntul de vanzare.

Conform informatiilor de specialitate, piata imobiliara este una ciclica si sezoniera. Asadar, daca se acorda atentie acestor detalii, proprietarul va avea sansa mai mare de a vinde o garsoniera in Bucuresti, atat intr-un ritm mai rapid, cat si la pretul mult dorit. Dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele detalii cu privire la cea mai buna perioada in care este recomandat sa se vanda o locuinta.

Garsoniera de vanzare Bucuresti? Cand este perioada ideala de tranzactii?

Pentru a raspunde direct subiectului abordat in cadrul acestui subcapitol, cumparatorii care cauta cea mai larga gama de optiuni ar trebui sa planifice mutarea intre lunile mai-septembrie, pe cand cei care vor cele mai bune preturi ar trebui sa se sincronizeze intre lunile octombrie-aprilie. In randurile urmatoare vor fi explicate, cu lux de amanunte, de ce specialistii au ajuns la aceste decizii specifice.

In primul rand, cea mai aglomerata perioada de vanzare si inchiriere tinde sa fie intre mai si septembrie, principalul motiv ce sta in spatele acestui fapt constand in seriile de schimbari ce tind sa aiba loc in aceste luni de referinta. De exemplu, multi absolventi de liceu vor incepe sa caute garsoniere in apropiere de facultatea pentru care au optat, pe cand multi parinti cu copii vor fi interesati sa-si relocheze locuinta ca urmare a pauzei scolare.

In al doilea rand, ca urmare a vremei bune, in aceasta perioada este mult mai rentabil sa se viziteze garsonierele respective pentru inchiriere/cumparare. De asemenea, proprietarul va fi tentat sa realizeze mai multe renovari sau reparatii atunci cand afara este cald si placut.

Odata cu venirea sezonului rece, dorinta oamenilor de a cumpara locuinte noi ajunge sa scada considerabil, conform statisticilor de specialitate. Cu toate acestea, odata cu aceasta scadere, ajunge sa piarda in intensitate si competitia, din acest motiv confirmandu-se pentru proprietari ca pentru vanzarea garsonierelor, perioada rece din an reprezinta un timp cat se poate de favorabil.

Informatii oferite cu ajutorul uneia dintre cele mai mari agentii imobiliare din Bucuresti: Sud Rezidential.