Bicicletele electrice devin tot mai populare. Iata de ce!

Niciun segment de biciclete nu crește mai repede decât bicicletele electrice – și această cerere este bună pentru tine, ca și cumpărător de biciclete electrice. Au apărut mărci mai noi precum Fivestar, Woom, Demma, oferind opțiuni accesibile pe care le puteți cumpăra online, adaugand deja ofertei de e-bikes de performanță mai ridicată de la jucători mai consacrați precum Specialized, Cannondale, GT sau Santa Cruz. Se estimeaza ca piata mondiala de biciclete electrice va avea o crestere anuala de aproximativ 10%, până in 2028.

Design-urile acestor biciclete continua să se îmbunătățească, tehnologia devine din ce în ce mai fiabilă, iar capacitățile lor tehnice se extind. Indiferent dacă achiziționați online sau printr-un comerciant local, azi puteți găsi o varietate de optiuni – de la biciclete electrice pliabile, biciclete electrice de tip fatbike, biciclete de ciclocross și o mare oferta de biciclete electrice pentru navetiști și pasionatii de mtb. 

Comanda de aici o bicicleta electrica potrivita gusturilor tale!

O tendință mondială

Pe măsură ce ne îndreptăm către vehicule electrice, ne îndreptăm și către biciclete electrice. Bateriile și motoarele și design-urile devin mult mai bune.

Bicicletele electrice sunt similare cu bicicletele obișnuite, acționate prin pedalare, cu adăugarea unui mic motor electric lângă pedale. „Asistența electrică” ușurează pedalarea, adăugând și viteză.

Este nevoie să pedalezi pentru a da acel impuls! Aceste biciclete oferă o gamă suplimentară de opțiuni sau ușurează un pic munca pentru oamenii care poate îmbătrânesc, au anumite probleme de sanatate sau vor să parcurga distante mai mari, intr-un timp mai scurt.

In SUA si vestul Europei, posesorii de astfel de bicicleta caută în principal să economisească bani la costurile de transport. Dacă iei o bicicletă electrică și faci câteva mii de kilometri pe an, în primul an plătești pentru bicicleta ta. Costă doar cativa bani pentru a încărca bateria unei biciclete electrice, intervalul de km ce poate fi parcurs fiind de 40 – 80 de kilometri la o încărcare completă.

Asadar, bicicletele electrice au devenit mai populare pentru navetiștii zilnici din diverse orase mari ale lumii. Unele modele pot ajuta chiar și cu călătoriile la magazinul alimentar sau la piata de alimente. 

Specialistii îi avertizează pe toti cei interesati să cumpere o bicicletă electrică să-și cerceteze toate opțiunile, deoarece piața a devenit rapid aglomerată. Unele dintre modelele de e-bike de pe piata sunt slabe, altele sunt grozave. Unele biciclete de acest tip au baterii proaste. Alte e-bike-uri  au baterii foarte bune. Totul se află în detaliile bateriilor și motoarelor pe care le folosesc pe bicicletele lor.

Romanii sunt încântati de viitorul bicicletelor electrice, în special de noi piste pentru biciclete care au fost construite în ultimii ani. Exista si trasee montane si chiar si competitii pentru aceasta clasa de mtb. 

Vreme de ani de zile, bicicletele electrice au fost voluminoase, incomode, scumpe, cu o durată de viață limitată a bateriei. Încet, asta s-a schimbat. Ebike-urile sunt acum mai ușoare, mai atractive și mai puternice ca niciodată – convinge-te aici. Nu trebuie să fii apt fizic pentru a conduce una. Iata o solutie de a petrece mai mult timp afară, de a reduce congestionarea traficului și a reduce amprenta de carbon. Și sunt distractive!