Articole esentiale de supravietuire pe care sa le iei cu tine cand mergi la vanatoare

Iti planuiesti urmatoarea sesiune de vanatoare intr-un teren nou, dar esti ingrijorat ca nu va merge totul conform planului?

Fie ca esti un vanator amator sau experimentat, este imperios necesar sa ai la fiecare sesiune de vanatoare cateva obiecte necesare pentru supravietuire. S-ar putea sa fii familiarizat cu locul in care mergi, dar este posibil sa ajungi sa constati in timpul urmaririi ca nu ai obiectele de vanatoare potrivite.

O sesiune de vanatoare de succes necesita planuri prealabile adecvate, inclusiv impachetarea unor articole importante pe care sa le iei intr-un rucsac.

In randurile urmatoare, iti vom dezvalui care sunt articolele esentiale de supravietuire pe care sa le iei cu tine de fiecare data cand mergi la vanatoare.

Un cutit de vanatoare

A avea un cutit de supravietuire in timpul vanatorii este foarte important, deoarece acesta te va ajuta sa tai franghiile, sa ascuti betele si multe altele. Va trebui sa investesti intr-un cutit de calitate pentru a putea efectua toate taierile necesare. Cutitul ar trebui sa fie suficient de ascutit pentru a jupui prada si a taia cu usurinta obiectele rezistente care iti stau in cale, pe traseu, in timp ce vanezi.

O bricheta

A fi in masura sa aprinzi un foc este crucial, acest lucru fiind de folos in multe lucruri in timp ce esti la vanatoare. Vei avea nevoie de foc pentru a-ti prepara mancarea, a-ti face caldura si a tine la distanta pradatorii periculosi. Este important sa porti la tine o bricheta pentru a putea indeplini sarcinile de mai sus atunci cand mergi la vanatoare. De asemenea, trebuie sa ai abilitati de a pregati un foc. Prin urmare, daca nu le cunosti, iti recomandam sa te informezi cat mai bine in legatura cu acest aspect si, daca ai posibilitatea, sa pui in practica ceea ce inveti, inainte de a merge la vanatoare.

Un kit de prim ajutor

Este foarte important sa ai o trusa de prim ajutor care sa contina articole relevante in timpul vanatorii. Este posibil sa te confrunti cu o multime de evenimente neplanificate din cauza naturii locului pe care il alegi sa vanezi. Poti sangera accidental din cauza ranilor in timp ce urmaresti prada, de exemplu. A avea o trusa de prim ajutor te va ajuta sa stopezi sangerarea, sa cureti rana si sa o tratezi. De asemenea, este posibil sa te imbolnavesti. De aceea, iti recomandam sa incluzi in kitul de prim ajutor niste analgezice si antibiotice care sa te ajute in astfel de situatii.

O busola si o harta

Sa ai un GPS este grozav, dar va trebui sa-ti imbunatatesti acuratetea avand o harta locala la tine in cazul in care GPS-ul esueaza. Harta te va ajuta cu usurinta sa cauti ajutor, indreptandu-te catre locurile potrivite.

Daca este posibil, poarta cu tine atat topografia, cat si harta rutiera. Efectuarea unei comparatii in caz de confuzie folosind aceste doua harti iti va face navigarea mai usoara. O busola te va ajuta sa interpretezi hartile cu usurinta. Aceste articole sunt usoare si, prin urmare, nu iti vor incarca prea mult rucsacul.

Haine de vanatoare

La fiecare sesiune de vanatoare, este recomandat sa te imbraci cu haine care sa te ajute in cele mai rele situatii posibile. Nu conteaza cat de calda sau rece poate fi vremea, a avea imbracamintea potrivita pentru orice situatie va fi doar in favoarea ta.

Este esential sa ai haine calduroase la tine pentru a-ti fi bine noaptea, cand este rece, deoarece focul singur nu va fi suficient. Iti recomandam sa optezi pentru haine din lana sau sintetice, mai degraba decat din bumbac. Asta pentru ca bumbacul absoarbe umezeala, dureaza mult sa se usuce si creeaza o greutate suplimentara corpului.

O noapte rece in salbaticie necesita imbracaminte care se usuca repede si iti permite sa te misti usor.