5 probleme ale masinilor Opel Astra H si cum se pot remedia

Defectiunile pe care le poate avea un autovehicul sunt foarte diverse, acestea fiind determinate atat de modul in care au fost construite masinile, cat si de stilul de condus al soferilor sau intretinerea corecta a autovehiculului.

In cazul masinilor Opel Astra H, de exemplu, exista o serie de defectiuni specifice acestui model, cu care multi soferi se confrunta. Unele dintre componentele cu cele mai multe probleme sunt urmatoarele:

  1. Alternatorul

Alternatorul este una dintre componentele esentiale ale unei masini cum este Opel Astra H, deoarece acesta are rolul de a controla fluxul electric al autovehiculului. Drept urmare, o defectiune a alternatorului va afecta toate componentele electrice ale masinii sau chiar bateria.

Daca in cazul unei baterii descarcate, solutia este inlocuirea acesteia, cand vine vorba despre alternator, problema poate fi mai complexa, cauzele putand fi multiple, cum ar fi cablajul, mufele sau contactele. De aceea, este foarte important sa i se acorde atentia cuvenita si o buna intretinere.

  • Cutia de viteze

Este vorba, in special, de cutia de viteze in 6 trepte, care este cunoscuta pentru faptul ca cedeaza rapid si brusc, singura solutie in acest caz fiind inlocuirea motorului.

  • Blocarea pedalei de ambreiaj

De asemenea, ambreiajul este si el o componenta care pune probleme soferilor de Opel Astra H. Aceasta are obiceiul de a se bloca sau chiar de a fi prea moale, cauzele care determina aceste simptome fiind insa foarte diferite. De la uzura pedalei de ambreiaj sau defectarea ori ruperea cablului de ambreiaj, pana la prezenta aerului in sistemul hidraulic, epuizarea lichidului de ambreiaj sau scurgeri de lichid la pedala sau la motor, toate sunt semne ca in curand va ceda si ambreiajul.

Pentru a se evita schimbarea intregului sistem si inlocuirea cu un nou kit ambreiaj Opel Astra H in 6 trepte, care are un pret ridicat, soferii ar trebui sa verifice si sa rezolve problema inca de la primele semne ale aparitiei unei defectiuni.

  • Demarorul

Demarorul este motorasul care face legatura dintre baterie si motor. Astfel ca un demaror defect va face greoaie sau chiar imposibila pornirea motorului unei masini. Buna functionare a demarorului este direct legat de modul in care functioneaza bateria si alternatorul. De aceea, trebuie sa se gaseasca posibila cauza a defectiunii.

  • Scade puterea motorului

Fiecare motor este diferit, chiar si in cazul aceluias model de masina. Cu toate acestea, un sofer care conduce adesea aceeasi masina va putea observa daca exista scaderi ale performantelor motorului. Acest lucru poate fi cauzat de o multime de factori.

In cazul in care s-a eliminat posibilitatea unui combustibil de slaba calitate, care sa afecteze performantele motorului, atunci atentia ar trebui sa se concentreze pe descoperirea cauzei principale, care poate fi starea bujiilor, a filtrelor de aer si de combustibil, injectoarele, uleiul sau anvelopele. Chiar si stilul de condus poate influenta puterea motorului masini.

Cu toate acestea, este necesar ca autovehiculul in cauza sa fie verificat de un mecanic autorizat, care sa poata identifica corect cauza si stabili cea mai potrivita solutie.