10 Alimente care reduc retentia de apa, cu Dr.Vanessa Youness la YOUness WELLness Clinic & Retreat

In literatura de specialitate, retentia de apa, cunoscuta si sub denumirea de edem, apare atunci cand excesul de lichide se acumuleaza in interiorul corpului. Acest lucru va face ca mainile, picioarele si gleznele sa se umfle. In cele mai multe cazuri, motivele pentru care acest lucru se intampla nu sunt grave. Cu toate acestea, in unele cazuri, poate indica o boala de rinichi sau insuficienta cardiaca, spune Dr. Vanessa Youness, fondatoarea YOUness WELLness Clinic & Retreat.

Exista multi factori care pot provoca edem, inclusiv tensiunea arteriala ridicata sau scazuta, statul pe scaun excesiv, aportul ridicat la sodiu, dezechilibrul hormonal, sarcina, medicamentele cu prescriptie medicala sau infectii ale vaselor de sange.

Excesul de lichid in corp va poate face sa pareti mai grasi, dar acest lucru se poate regla odata cu scaderea lichidului din organism.

Din fericire, consumand alimente cu proprietati diuretice excelente si bogate in potasiu, puteti reduce in mod eficient retentia de apa.

Top 10 alimente care reduc retentia de apa

  1. Papadia. Multe persoane sufera de edem ca rezultat al unei diete bogate in sodiu si scazute in potasiu. Prin urmare, papadia este o sursa excelenta de potasiu, deci recomandata in astfel de cazuri. Sodiul face ca tesuturile corpului sa retina apa. Potasiul, pe de alta parte, poate stimula eliberarea excesului de lichid. Pentru a obtine proprietatile diuretice ale papadiei, ar trebui consumata sub forma de ceai sau sub forma de suplimente de papadie concentrata. Se prepara o ceasca de ceai de papadie in fiecare zi. Acest lucru va face sa urinati mai des, ceea ce inseamna ca veti elimina mai mult lichid.
  2. Patrunjelul. Este un alt remediu pentru tratarea retentiei de apa. O cercetare pe animale a demonstrat ca are proprietati diuretice si va poate determina sa urinati mai des. Chiar daca trebuie facuta o cercetare suplimentara, multi oameni cred ca acesta poate fi de ajutor in cazul edemelor.
  3. Sparanghelul. Timp de sute de ani, aceasta planta a fost utilizata pentru proprietatile sale diuretice naturale. Datorita asparaginei – aminoacidului din continutul sau, sparanghelul poate trata retentia de apa, in legatura cu ciclul menstrual si reumatismul. Cand este consumat, acesta se imparte in compusi de sulf. Puteti observa ca urina miroase ciudat. Acesti compusi determina urinarea frecventa prin care corpul este curatat de toxine.
  4. Semintele de chimen. Se folosesc, de obicei, pentru tratarea problemelor digestive si a edemelor. Conform studiilor efectuate pe sobolani, aceste seminte pot creste cantitatea de urina. Deci, le puteti folosi in prepararea mancarurilor sau le puteti folosi drept ceai.
  5. Coada-calului. Poate fi gasita cu usurinta ca supliment si sub forma de ceai. Un studiu a aratat ca suplimentele de coada-calului asigura aceleasi efecte ca diureticele comerciale. Trebuie sa stiti ca folosirea indelungata a acestor suplimente poate provoca unele efecte adverse. De asemenea, nu este indicat ca persoanele cu diabet sau boli de rinichi sa consume coada-calului.
  6. Ceaiul negru si ceaiul verde. Aceste ceaiuri au proprietati diuretice puternice. Cu toate acestea, atunci cand le consumati, trebuie sa nu folositi lapte sau zahar alb deoarece pot agrava edemul. Poate suna ciudat, dar ceaiul negru si ceaiul verde pot furniza rezultate incredibile in cazul edemului daca nu este consumat zilnic. Consumul lor regulat va poate face sa dezvoltati toleranta pentru proprietatile lor diuretice. Prin urmare, este recomandat consumul ocazional.
  7. Castravetele. Datorita continutului ridicat de apa, castravetele va face sa urinati mai des. In plus, contine sulf si siliciu, care pot imbunatati functia renala si elimina excesul de acid uric. Castravetii sunt o sursa excelenta de potasiu prin care se elimina excesul de apa. Atunci cand sunt utilizati local, castravetii pot reduce simptomele edmeului, cum ar fi inflamarea. Asezati felii de castravete peste ochi pentru a reduce umflaturile.
  8. Mugurii de bambus. Lastarii de bambus sunt usor accesibili si extrem de versatili. Acestia adauga o aroma placuta in mancare. Este demonstrat stiintific faptul ca sunt bogati in potasiu, ceea ce inseamna ca pot reduce nivelurile de sodiu si pot creste productia de urina.
  9. Telina. Contine o cantitate echilibrata de fibre si potasiu, dar si un continut ridicat de apa. Datorita echilibrului sau unic de potasiu si sodiu, telina este un diuretic natural si poate trata retentia de apa.
  10. Bananele. Sunt o sursa importanta de potasiu, un mineral care poate creste productia de urina si reduce nivelul de sodiu. Mai mult, bananele sunt bogate in vitamina B6, cunoscuta pentru capacitatea sa de a reduce edemul asociat cu sindromul premenstrual.